Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 26. september 2001 kl 20.00 Barmeny

To kokker og en Harley Davidson

Lars Barmen og ”Mikko” Juhani Rautiainen kjører gjennom Sverige mot Mikkos hjemland, Finland. Underveis kommer de med gode oppskrifter:

SENNEPSILD

200 g utvannet saltsildfilet
75 g majones
2 ss slottsennep
2 ss taffelsennep (her kan en blanding av dijonsennep og vanlig sennep også brukes)
3 ss finhakket frisk dill
1 ts eddik
1 ts sukker
salt og pepper

Skjær sildefiletene i 2 cm biter, bland majones med sennep, dill, eddik og sukker.
Vend dette inn i sildefiletene og smak til med salt og pepper.
La det stå i 1 døgn før servering.

HVITLØKSILD

200 g utvannet saltsildefilet
2 hvitløkfedd
2 ss hakket persille
75 g majones
salt og pepper

Skjær sildefiletene i 2 cm stykker. Finhakk hvitløkfeddene og persillen og bland i majonesen. Bland dette med silden og smak til med pepper og evt. salt.
La det stå i 1 døgn før servering.

INNLAGD SILD

3 dl vann
2 dl sukker
1 dl eddik
400 g ferske sildefileter
rugmel til panering
2 ss smør
1/2 rødløk

Kok en lake av vann, sukker og eddik og avkjøl den.
Paner sildefiletene i rugmel og stek dem i smør i panne til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl dem.
Skjær rødløken i skiver og legg den i en krukke eller skål. Legg på silden og fyll opp med lake. La den stå i ett døgn før servering.


FRANSK SILD

300 g utvannet kryddersildfilet
eddik/sukkerlake som til innlagd sild
1/2 løk
1 kvast dill

Skjær kryddersildfileter i 2 cm biter og legg dem i en krukke eller skål.
Hakk løken og bland med silden. Hell over eddik/sukkerlake til det dekker silden og legg i dillkvasten.
La den trekke i et døgn før servering.

KARELSKE PIROGER

12-14 stk
1 dl lunkent vann
1 ts salt
2 dl rugmel
1/2 dl hvetemel
2 dl kokt ris
2 dl rapsolje

Hell vannet i en bolle. Tilsett salt og spe med mel under omrøring til en passe deig. Rull ut en pølse og del i små emner på ca. 30 gram. Rull disse ut til kuler og klem dem flate. Kjevle dem ut til 1 mm tykkelse. Legg 2 ss ris på hver av pirogene og brett dem dobbelt. Klem kanten godt til. Varm oljen i en stekepanne og stek pirogene til de er gylne, ca. 5 minutter.

Egenprodusert matprogram
Programleder Lars Barmen
Ved Helge Semb og Bjørn Holmgren
Pressekontakt Anna-Marie Normann , tlf. 23 04 78 53