Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 27. januar 2008 kl 21.10 Hovedscenen: Sylvia - Fra Royal Opera House

Darcey Bussel i "Sylvia"

Sylvia - Fra Royal Opera House: Prima ballerina Darcey Bussell ved Royal Ballet i London danser tittelrollen i Frederick Ashtons
Sylvia - Fra Royal Opera House: Prima ballerina Darcey Bussell ved Royal Ballet i London danser tittelrollen i Frederick Ashtons "Sylvia". (Foto: BBC Worldwide)
Frederick Ashton var en ledende kraft ved The Royal Ballet i London i en mannsalder, først og fremst som koreograf, men også som danser og administrator. For et par år siden gjenskapte koreografen Christopher Newton ballettforestillingen "Sylvia" av Frederick Ashton, med Darcey Bussell i tittelrollen.

I denne tv-transmisjonen, som ble sendt på BBC julen 2006, tar prima ballerina Darcey Bussell ved The Royal Ballet oss med backstage og gir en innføring i arbeidet med å gjenoppfriske balletten "Sylvia" (1951). Bussell sto ved denne anledningen på høyden av sin karriere. Hun er en av Storbritannias beste dansere, og brukte i året som fulgte det meste av sin tid på mann og barn.

Fengslende danser
"Fengslende", "magnetisk", "sensuell" – dette er noen av karakteristikkene som går igjen i omtalene av Bussell. Hennes kommentarer i programmet forteller også om hvor mye hardt arbeid så vel som psykiske anstrengelser hun legger ned i en ballettforestilling.

Roberto Bolle (Aminta), Thiago Soares (Orion), Martin Harvey (Eros) og Mara Galeazzi (Diana) danser de øvrige rollene i forestillingen.

Britisk musikkprogram (2006)
Originaltittel: Sylvia
Produsert av: BBC Worldwide
Kontaktperson: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57, mail:
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no