Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 3. mai 2006 kl 23.20 Lydverket

Portrett av en stor musikkpersonlighet

Harald Are Lund har formidlet musikkglede og musikkrariteter på NRK i snart førti år. (Foto: Leif Hatland)
Harald Are Lund har formidlet musikkglede og musikkrariteter på NRK i snart førti år. (Foto: Leif Hatland)
Harald Are Lund har formidlet musikkglede og -rariteter i snart 40 år på NRK. I år fyller han 60. Lydverket feirer en av Norges viktigste musikkpersonligheter i kveldens program.

Harald Are Lund liker å leve et forholdsvis anonymt liv bak radiomikrofonen, men har uten tvil vært en av de aller viktigste musikkformidlerne i Norge i snart et halvt århundre. Han har betydd mye både for musikkinteresserte lyttere, og ikke minst for dyktige norske band som har hatt stor nytte av hans støtte.

Nytt og gammelt
Han er nemlig den første som inviterer nye og uetablerte band til sitt radiostudio, samtidig som han og WE-vokalist Thomas Feldberg gjør ukentlige dypdykk i klassikere fra 60- og 70-tallet.

- Jeg er en musikkidiot, ler han selv. Han lever i total symbiose med sine tusenvis av plater, bøker og tegneserier. – Jeg samler på opplevelser, ikke ting.

En reise både i musikkhistorien og i musikkglede
I tillegg til å ha vært programleder for utallige radioprogrammer har han spredt musikkglede på tv og produsert et tjuetalls plater med artister som Vømmøl, Can Can og Jonas Fjeld.

I dette nære portrettet får du vite hva som driver ham, hva som er viktig for ham og hvorfor. Møtet blir også en reise gjennom musikkhistorien og et nydelig bilde på hva og hvor mye musikk kan bety for et helt folk – og ikke minst for et enkelt menneske.

Om Lydverket
I Lydverket får du artistportretter, dokumentarer og temasendinger - og færre korte reportasjer. Mona B. Riise er programleder.

Blant annet får du fortsatt musikkanbefalinger i Lydverket, og kan bli med redaksjonen på flere dypdykk i noe av alt det deilige populærmusikken har å by på.

Egenprodusert musikkmagasin fra NRK Ung
Programleder: Mona B. Riise
Prosjektleder: Marius Hoel
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice: tlf 815 65 900, info@nrk.no


Vises også i Nett-TV.


LENKER
  • Les mer: