Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 3. august 2003 kl 16.15 Norske filmminner: Norske filmminner: Når villdyret våkner

Amerikansk villmark i Norge

Charlton Heston spiller postkjøreren
Charlton Heston spiller postkjøreren "Thornton" i "Villdyret våkner", men det er hunden Buck som har filmens hovedrolle.
Når villdyret våkner bygger på Jack Londons spennende og klassiske roman "The Call of the Wild" fra 1902 som sikret forfatteren hans store gjennombrudd. Filmen foregår i USA i 1896 og handler om prakthunden Bucks skjebne.

Vi følger Buck fra han blir stjålet fra en herregård i California til den mange år senere trekkes mot villmarken og blir den fryktede fører for ulvene dypt inne i Alaska. Men før Buck kommer så langt, lever den et omflakkende liv som sledehund. Hver postkjører og gullgraver nord i det lovløse landet kjenner til Bucks bedrifter, dens fabelaktige styrke og utholdenhet.

Norsk villmark
Bucks beste venn er postkjøreren Thornton som spilles av Charlton Heston. Men den største stjernen i denne filmen – nemlig Buck – er norsk. Han spilles av den norske politihunden Faiko. Bortsett fra innledningen i California er samtlige opptak gjort i Norge. Skogterrenget rundt Oslo, i Asker og Lier fremstiller villmarken i Alaska, mens fjellovergangene på The Yukon Trail er fra Norefjell og Jotunheimen. Dawson City ble gjenskapt ved Dælivannet i Bærum.

Filmen er en samproduksjon mellom Norge, England, Tyskland, Spania og Frankrike og hadde premiére i 1973.

Originaltittel: The Call of the Wild
Regi: Ken Annakin
I rollene: Charlton Heston, Raimund Harmstorf, Michele Mercier, Alf Malland, Sverre Wilberg og Roy Bjørnstad
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23049841, mob: 93046697