Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 17. november 2001 kl 19.55 Nr 13: Alene hjemme

Gode naboer bryr seg

Roger (Geir Kvarme) lar seg overtale til å dra på klassejubileum mens Tobias (Tobias Fosheim Wienskol) blir alene hjemme. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Roger (Geir Kvarme) lar seg overtale til å dra på klassejubileum mens Tobias (Tobias Fosheim Wienskol) blir alene hjemme. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Roger er bedt på jubileumsfest med den gamle skoleklassen sin, men synes ikke han kan gå fordi sønnen Tobias skal komme på besøk. Tobias er derimot henrykt over utsiktene til en alenekveld, og gjør alt han kan for å få faren til å ombestemme seg.

Ingen skal beskylde Roger for ikke å ta rollen som beskyttende pappa alvorlig. Å la en 11-åring være alene hjemme er direkte uansvarlig, synes han. Unn-Berit støtter opp med skrekkvisjoner om narkotika og andre fæle ting som gutten kan bli utsatt for.

Men Tobias protesterer vilt. Det er da ingenting galt som kan skje, han vil jo bare sitte hjemme og se på video! Dermed drar Roger motstrebende på fest, til Tobias’ store glede. Men alle i Nr. 13 vet at en god nabo er en nabo som bryr seg, så kvelden blir slett ikke som Tobias hadde tenkt.

I kveldens gjesterolle møter vi Gisken Armand, som spiller damen Roger svermet for på gymnaset. Hun var den peneste jenta i klassen, men mye vann har rent i havet siden den gang…

Om serien
Komiserien ”Nr. 13” var en av NRKs seermagneter i høstsesongene 1998 og 1999, med en gjennomsnittlig seerandel på rundt femti prosent. I fjor ble serien tildelt Gullruten for beste situasjonskomedie/såpe.

I høst står ti nye episoder om livet i bakgården på Oslos østkant på sendeplanen. Sesongpremieren 20. oktober gav serien en knallstart, med en markedsandel på 56 prosent og 827.000 seere.

”Nr. 13” er utviklet av manusforfatter Andreas Markusson og regissør Bo Hermansson, et tospann som ikke minst er kjent for seerfavoritten ”Fredrikssons fabrikk”. Denne gang har de fått hjelp av Berit Nesheim på regisiden og av Siv Rajendram, Terje Solli og Kjetil Indregard på forfattersiden.

Rashids forlovede Lillian, spilt av Brit Elisabeth Haagensli, er en ny skikkelse denne sesongen. Ellers møter vi igjen alle de kjente beboerne - ekteparet Skau (Aud Schønemann og Helge Reiss), dagdriveren Roger (Geir Kvarme) og hans 11-årige sønn Tobias (Tobias Fosheim Wienskol), den pliktoppfyllende vaktmesteren Rashid (Behruz Arshi), den søkende nordlendingen Unn-Berit (Marit A. Andreassen) og hennes litauiske samboer Lech (Hans Rønningen).

Egenproduksjon fra NRK Drama
Episode 5 av 10
I rollene: Geir Kvarme, Aud Schønemann, Helge Reiss, Behruz Arshi, Marit Andreassen, Brit Elisabeth Haagensli, Hans Rønningen, Tobias Fosheim Wienskol og Gisken Armand.
Regi: Berit Nesheim
Manus: Andreas Markusson
Prosjektleder: Anne Birte Brunvold Tørstad
Pressekontakt: Helene Amlie, tlf. 23 04 77 51


Bilde
Roger (Geir Kvarme) lar seg overtale til å dra på klassejubileum mens Tobias (Tobias Fosheim Wienskol) blir alene hjemme. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)