Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 6. oktober 2004 kl 20.35 Whoopi

Mavis’ store dag

Mavis er i perlehumør, deler ut frukt og roser personalet. Hun skal møte sin gamle venn og koreograf fra tiden som diva og sangerinne – Tony.

Det var Tony som ga Mavis koreografi den gangen hun opptrådte i Las Vegas. Courtney misliker likevel hele opplegget. Han har dessuten funnet ut at Tony har sittet i fengsel. Rita synes derimot Tony høres spennende ut – kattaktig, med langt hår og full av muskler.

Hårfjerning
Mavis skynder seg for å rekke frisøren før Tony kommer til byen. Hun får til og med utført en bikini-hårfjerning med voks.

Men vel framme på middagsrestauranten der de to skal starte kvelden, sier Tony nei takk til en aperitiff. Han drikker ikke mer, sier han. Han er blitt omvendt. Han danser ikke mer.

Mavis kan knapt tro sine egne ører. Dette er hennes store dag, men hva med kvelden?

Om serien
Det lille La Mont Hotel på Manhattan i New York drives av den fritt-talende eks-divaen og sangerinnen Mavis Rae. Hun startet hotellet med pengene hun tjente på sin hittil første og eneste hit. Hun styrer etter eget smak og behag, men får hjelp av sin altmuligmann Nasim (Omid Djalili). Han er iraner, men livredd for å bli tatt for å være araber. Dessverre for Nasim skjer det ganske ofte.

I kretsen rundt Mavis er også hennes bror Courtney (Wren T. Brown), en forretningsadvokat som nå er arbeidsløs etter at firmaet han jobbet i fikk finansielle problemer. Han er nyforelsket i Rita (Elizabeth Regen). Rita oppfører seg som en "sister", noe Mavis ikke kan unngå å gjøre narr av. Mavis forstår ikke hvordan den korrekte og konservative broren kan ha en såpass liberal og frisinnet kjæreste.

Whoopi Goldberg er både hovedrolleinnehaver og produsent for "Whoopi". Da serien hadde premiere på NBC i fjor høst, fikk den de høyeste seertallene for en seriepremiere siden "Mad About You" i 1998.

Amerikansk komiserie fra Carsey-Werner-Mandabach Distribution, LLC (2003)
Originaltittel: Whoopi (sesong 1)
Kveldens episode: The Last Dance
I de viktigste rollene: Whoopi Goldberg (Mavis Rae), Wren T. Brown (Courtney Rae), Elizabeth Regen (Rita), Omid Djalili (Nasim)
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • Les mer