Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 1. mars 2010 kl 21.30 Steinhuggeren

Ny svensk krim

Niklas Hjulstrõm og Elisabeth Carlsson er tilbake i rollene som politimannen Patrik Hedstrõm og forfatteren Erica Falck. (Foto: SVT)
Niklas Hjulstrõm og Elisabeth Carlsson er tilbake i rollene som politimannen Patrik Hedstrõm og forfatteren Erica Falck. (Foto: SVT)
SVT har laget nok en TV-serie basert på Camilla Läckbergs suksessbøker. Denne gang er det "Steinhuggeren" og "Ulykkesfuglen" som skal vises mandagene framover. Hver bok er blitt to timeslange episoder i HD-kvalitet.

Niklas Hjulstrõm og Elisabeth Carlsson er tilbake i hovedrollene som politimannen Patrik Hedstrõm og forfatteren Erica Falck. Handlingen utspiller seg denne gang også i idylliske Fjãllbacka. Patrik og kollegene blir dratt inn i kompliserte kriminalsaker som påvirker alle innbyggerne i det vesle kunstsamfunnet.

Steinhuggeren
I den første serien får en hummerfisker opp et barnelik, og den døde jenta ser først ut til å ha blitt utsatt for en drukningsulykke. Ved nærmere undersøkelse viser det seg at hun er blitt myrdet. Noen har tatt livet av henne innendørs, kledd henne og kastet henne i havet. Hvorfor vil noen ta livet av et barn?

Patrik Hedstrõm og samboeren Erica Falck har akkurat blitt foreldre til sitt første barn. Nå må Patrik ta fatt på en mordetterforskning som skal vise seg å være meget innfløkt.

Politisjef Bertil Mellberg (Sven-Åke Gustavsson) leder som vanlig etterforskningen med tvilsom pondus og med en forkjærlighet for forhastede slutninger.

Boksuksess
Camilla Lãcksberg debuterte som forfatter i 2006, og serien om Erica Falck og Patrik Hedstrõm består av seks bøker som til sammen er solgt i over 2,7 millioner eksemplarer. Tidligere har NRK vist "Predikanten" og "Isprinsessen".

Svensk dramaserie 2008
Originalittel: Stenhuggaren
Regi: Emilieano Goessens
I rollene: Elisabeth Carlsson, Niklas Hjulstrõm, Mona malm, Anja Lundqvist, Sven-Åke Gustavsson, Lotta Karlge, Christer Fjällstrom, Ingvar Haggren, mfl.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden , 23 04 98 41
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900