Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 23. april 2000 kl 12.15 Påskemorgen i Jerusalem

Påskemorgen i Jerusalem (t)


NRK1 1. påskedag søndag 23. april kl 12.15
Påskemorgen i Jerusalem

Med norske pilegrimer til hellige steder

Norske pilegrimer reiser i tusentall til kristendommens vugge, Israel. Men Israel er et land med flere ansikter. Det glansbildet norske pilegrimer får av Israel skiller seg sterkt ut fra det bildet de palestinske studentene George og Jamal har av landet.

\"Påskemorgen i Jerusalem\" er en dokumentarfilm om norske pilegrimers valfart til Israel. Vi blir med på en reise i miljøer og byer der Jesus selv vandret. Landet, som virker tuftet på konflikter, har etter Oslo-avtalens sammenbrudd, fått en økning i tallet på voldelige konfrontasjoner mellom jøder og palestinere. Likevel reiser kristne nordmenn i tusentall for å lære mer om Israel.

På denne religiøse reisen i et politisk land møter vi den norske guiden Laila, som i en årrekke har bodd og arbeidet i Israel. Hun er hyret inn av lektor Jostein Moldsvor, som har tatt med seg en gruppe Israel-venner fra Vestlandet for å besøke de hellige stedene i påskehøytiden.

De norske pilegrimene får imidlertid et helt annet inntrykk av Israel enn det de palestinske studentene George og Jamal sitter igjen med. Jamal oppholder seg ulovlig på den okkuperte Vestbredden for å kunne fullføre ingeniørutdanningen sin, mens George kan søke om tillatelse til å bevege seg i landet, fordi han er kristen.

NRK1 søndag kl 12.15

Bilder
1. Hvert år reiser flere tusen norske pilegrimer til Israel. Frode M. Skog (t.h.). (Foto: Idar E. Krogstad)

2. Teamet bak filmen \"Påskemorgen i Jerusalem\": Frode M. Skog (t.v.) og Idar E. Krogstad.

Norsk dokumentarfilm
Ved Frode M. Skog og Idar E. Krogstad.
Pressekontakt i Fakta/Innkjøp: Gunilla Gaarder, tlf. 23049364
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123