Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 29. november 2002 kl 19.55 Beat for beat - tone for tone

Ny dyst hos entusiastiske Dyrhaug

Frode Johansen, Silje Nymonen, Ivar Dyrhaug, Øyunn Bjørge og Bjarte Hjelmeland i kveldens Beat for Beat. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Frode Johansen, Silje Nymonen, Ivar Dyrhaug, Øyunn Bjørge og Bjarte Hjelmeland i kveldens Beat for Beat. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
To kvinnelige musikalstjerner, Øyunn Bjørge og Silje Nymoen, stiller på hvert sitt lag i kveldens ”Beat for beat”. Skuespiller Bjarte Hjelmeland og trubaduren Frode Johansen er deres makkere.

Øyunn Bjørge er aktuell i musikalen ”Den syngende frøken Detektiv”, og det er musikaler som tar det meste av hennes tid. Hun har tidligere spilt i ”Slikt gjer ein da ikkje”, et westernshow på Tusenfryd, ”The King and I” i Malmø, ”Trollmannen fra Oz” i Liseberg og Malmø og ”Pinocchio” på Det Norske Teater.

Øyunn er på lag med Bjarte Hjelmeland som siden 1992 har holdt til ved Nationaltheateret. Her har han vært med i utallige oppsetninger som omfatter alt fra barneforestillinger som ”Hakkebakkeskogen” og ”Folk og røvere i Kardemomme by” til tyngre framføringer som ”Romeo og Julie” og ”Tolvskillingsoperaen”.

Motstanderlaget
På motstanderlaget er Silje Nymoen som opprinnelig har gått på Statens Balletthøgskole. Etter utdannelsen gikk hun rett i jobb på Oslo Nye og inn i musikalen ”Chicago”. Silje er også et fast innslag i rap-gruppen Multicyde og har gitt ut to album sammen med denne gruppen.

Frode Johansen har vært trubadur siden han var 16 år, og det går først og fremst i coverlåter. Frode skriver også egne ting, oftest visesang på norsk. Han skal muligens i studio denne høsten, og forhåpentligvis resulterer det i en utgivelse ganske raskt.

NRK Underholdning
Egenprodusert musikk-konkurranse
Programleder: Ivar Dyrhaug
Prosjektleder: Kerstin Asplund
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10