Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 11. mai 2000 kl 19.30 Ut i naturen: Magasin

Ut i naturen: Magasin (ttv)

NRK1 torsdag 11. mai kl 19.30
Ut i naturen: Magasin

Bjørnen sover ikke lenger

Bjørnen er ute av hiet. Det er et sikkert vårtegn. I mai-utgaven av Ut i naturen-magasinet skal det derfor handle mye om bjørn. Et av spenningsmomentene i disse våryre dagene er om noen av de fåtallige norske, ynglende binnene kommer ut av hiet med årsunger.

Programledere i Gravberget på Finnskogen er denne gangen Kari Toft og Hans Chr. Alsvik, og det er en bjørnehistorie litt utenom det vanlige vi skal få høre i kveld. Vi har i tidligere Ut i naturen-programmer stiftet bekjentskap med Rensjøbinna - en 14 år gammel bjørnebinne som lever i grensetraktene mellom Norge og Sverige i Trysil- skogene. Rensjøbinna har etter hvert fått mange etterkommere. Gjennom flere år har vi kunnet følge denne bjørnefamilien gjennom sjeldne filmopptak og opplysninger om vandringer, fødsler og død. Det er vist bilder både av Rensjøbinna, barna og barnebarna hennes. Og i kveld kommer fortsettelsen i slektskrøniken om Rensjøbinna. Vi vet at datteren til Rensjøbinna - Børrine - hadde friere i fjor, og sannsynligheten er stor for at Rensjøbinna har fått flere barnebarn i løpet av senvinteren.

Jerv i Tysfjord
I Ut i naturen i kveld får vi også se noen helt spesielle bilder av jerv i Tysfjord. Jerven er et av de mest folkesky skapningene som finnes, og derfor er det veldig vanskelig å få bilder av den. Men rett før påske kom det melding om observasjoner av en tilsynelatende tam jerv. Og opptak av mennesker og vill jerv er ikke hverdagskost!

NRK1 torsdag kl 19.30

Naturprogram fra NRK Hedmark
Programledere: Kari Toft og Hans Chr. Alsvik
Pressekontakt: Anne- Marie Astad, tlf 23 04 98 41