Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 1. mai 2000 kl 22.00 Bjørn Afzelius - i musikkens tjeneste

Bjørn Afzelius - i musikkens tjeneste (t


NRK1 mandag 1. mai kl 22.00
Bjørn Afzelius - i musikkens tjeneste

Minnedokumentar om Bjørn Afzelius

NRK1 sender i kveld en bred filmfortelling av Stefan Berg og Magnus Gertten om Bjørn Afzelius\' liv og karriere. Vi følger den unge Bjørn fra han var sanger i popband på 60-tallet og frem til den artisten han ble, romantikeren og mannen som lovpriste kvinnen, og som engasjerte seg i politikk.

De to filmmakerne har prøvd å lete bak det rigide bildet som ofte ble gitt av Afzelius i media. De har forsøkt å skape et mer nyansert inntrykk, blant annet ved hjelp av artistens bestevenn, Mikael Wiehe. Flere venner er også med på å gi et bilde av artisten, Peter Clemmedson (barndomsvenn og medlem i Hoola Bandoola Band), Göran Skytte, Francesco Ippolito, Marianne Lindeberg de Geer, Pierre Schori og Bengt Afzelius (lillebror) for å nevne noen.

I unike smalfilmer fra 60- tallet møter vi Bjørn som Elvis-inspirert tenåring, langhåret popbandsanger og også sammen med foreldre og venner hjemme. I filmen får vi også klipp fra minnekonserten som ble gjennomført på Malmö Musikteater den 22. mai i fjor, med blant andre Hoola Bandoola Band, Joakim Thåström, Lisa Ekdahl, Marco Rios, Thomas Wiehe og Göran Skytte.

NRK1 mandag kl 22.00

Bilder
1. Bjørn Afzelius som unggutt.
2. Filmen om Bjørn Afzelius gir et inntrykk av hva slags menneske denne populære artisten var.
3. NRK1 viser i kveld en minnedokumentar om Bjørn Afzelius.

Innkjøpt film fra SVT
Prosjektleder: Niels Bierge
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956