Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 25. oktober 2002 kl 23.20 Jaga

I samme båt

Richard Kimble (Tim Daly) møter Mia (Bonnie Roof), som er på flukt fra sin voldelige ektemann.
Richard Kimble (Tim Daly) møter Mia (Bonnie Roof), som er på flukt fra sin voldelige ektemann.
Den uskyldig drapsdømte Dr. Richard Kimble lever nå under falsk navn i Sør-Carolina, der han har fått jobb på et hotell. Her møter han Mia, uten å vite at også hun er på flukt etter å ha stukket av fra sin voldelige ektemann.

Intetanende kommer Kimble i skade for å sette ektemannen på sporet etter Mia. Når sannheten går opp for ham, gjør han alt for å hjelpe henne til å komme seg unna. Det fører til at nok en gang havner i en risikabel situasjon.

Imens har den mektige Matthew Ross, faren til Kimbles myrdede kone, oppsøkt politiførstebetjent Philip Gerard. Han er overbevist om at hans tidligere svigersønn er skyldig i drapet på datteren, og krever at politiet setter alle ressurser inn på å finne ham.

Om serien
”Jaget” (The Fugitive) var en populær spenningsserie i USA på 60-tallet og ble også en stor filmsuksess i 1993 med Harrison Ford i hovedrollen. NRK1 sender nå en forrykende amerikansk nyinnspilling på 22 timelange episoder. Her spiller Tim Daly legen som blir uskyldig dømt for drapet på sin kone.

Dr. Kimble er en dyktig kirurg og kjærlig ektemann som en dag kommer hjem fra jobben og finner sin kone i en blodpøl. Han blir dømt for drap, men greier å rømme. Snart er han på flukt over hele det amerikanske kontinentet, mens politiførstebetjent Philip Gerard (Mykelti Williamson) jakter på ham døgnet rundt. Samtidig kjemper Kimble desperat for å finne den virkelige morderen (Stephen Lang), en enarmet mann som kom stormende ut fra huset da Kimble fant sin døende kone.

Amerikansk spenningsserie i 22 deler
Originaltittel: The Fugitive
Warner Bros. Television Production, 2000
I hovedrollene Tim Daly, Mykelti Williamson og Stephen Lang
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99