Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 16. mai 2008 kl 21.20 Detektimen: Kalde spor

Boyds sønn savnet i syv år

Peter Boyd i en ny episode av Detektime-serien
Peter Boyd i en ny episode av Detektime-serien "Kalde spor". (Foto: BBC Worldwide)
Peter Boyds sønn dukket opp hos politiavsnittet for savnede og hjemløse personer i forrige episode av Kalde spor. Et sjokk for faren, som til å begynne med ikke klarer å nærme seg sønnen. I ukens episode blir han nødt å ettersøke ham.

Det begynner med at en hodeskalle blir funnet i en av Londons kanaler. Boyd og teamet setter funnet i forbindelse med at en fengselsdirektør forsvant for noen år siden. Kroppen hans ble funnet, i hans eget hjem, uten noe spor av hodet.

Lang natts vei mot dag
Peter Boyd var ikke høy i hatten da sønnen hans ble brakt inn etter å ha vært savnet i syv år. Mest fordi den unge mannens dna var en god match i en gammel drapssak.

Da Boyd oppsøker politiavsnittet, får han et glimt av gutten i dørsprekken. Men Boyd takler ikke situasjonen, og forlater kontoret uten å snakke med junior.

Dermed må han oppspore sønnen. Han sporer signalet fra mobiltelefonen hans til en rivningsgård. Men det er ingen der, bare blodige sprøyter og annet utstyr som narkomane har etterlatt.

Om serien
Den kritikerroste BBC-serien "Kalde spor" (Waking the Dead) er blant Storbritannias mest populære serier og vant den internasjonale Emmy-prisen for beste dramaserie i 2004.

Utviklingen innen kriminalteknikk og psykologisk analyse har i vår tid revolusjonert politiets etterforskningsmetoder. Etterforskerne kan gjøre gjennombrudd i saker som har ligget uløst i tiår. Når nye vitenskapelige landevinninger og opplysninger muliggjør det, vil spesialgruppen for uløste kriminalsaker gjenåpne etterforskningen. Enheten har sitt hovedkvarter i London.

Foruten førsteinspektør Peter Boyd, spilt av Trevor Eve, består spesialenheten av psykologieksperten av Grace Foley (Sue Johnston), patologen Eve Lockhart (Tara FitzGerald) samt etterforskerne Spencer Jordan (Wil Johnson) og Stella Goodman (Felicite du Jeu).

Britisk kriminalserie (2007)
Originaltittel: Waking the dead, series 7
Kveldens episode: Sins
Produksjon: BBC Worldwide
I hovedrollene: Trevor Eve (Peter Boyd), Sue Johnston (Grace Foley), Tara FitzGerald (Eve Lockhart), Felicite du Jeu (Stella Goodman), Wil Johnson (Spencer Jordan)
Kontaktperson Programinformasjon: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no
Les mer


LENKER
  • Les mer