Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 25. februar 2004 kl 23.10 Lydverket

Dop og drama

Rune Nilson har en fullpakket sending i kveld.  (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Rune Nilson har en fullpakket sending i kveld. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Hvordan ble Kevin Lyttles låt "Turn Me On" en hit i Norge flere år etter at den dominerte listene i Karibien? Hvorfor har dop hatt så mye å si for musikken til Primal Scream? Svarene får du i kveld, for Lydverket har møtt Primal Scream, Kevin Lytte, Franz Ferdinand og de svært utagerende, australske rockerne The Vines.

Spesielt vokalist Craig Nicholls er kjent for sin noe voldsomme stil. Siri traff The Vines i New York.

Primal Scream
Med samlealbumet Dirty Hits oppsummerer Primal Scream karrieren. Da Lydverket møtte frontfigur Bobby Gillespie til et langt intervju i London, var han svært åpen om både opp- og nedturene til bande: Helt fra bandet trådte inn i acid house-miljøet i Brighton på slutten av 80-tallet og oppdaget ecstasy, via heroinmisbruk og nær kollaps på midten av 90-tallet, politisk oppvåkning på slutten av 90-tallet, og fram til fjorårets mye omtalte duett med supermodellen Kate Moss.

Kevin Lyttle
Kevin Lyttle fra den karibiske øya St. Vincent har i mange uker toppet hitlistene her hjemme med "sommerlåten" "Turn Me On". Lyttle ga ut låten i hjemlandet så tidlig som i 2001, og sakte men sikkert har den beveget seg fra kontinent til kontinent og erobret stadig flere listetopper. Lydverket har møtt Lyttle i Stockholm for å få hele historien.

Franz Ferdinand
Franz Ferdinand suste inn i den britiske musikkverden for noen uker siden. Alle, absolutt alle, britiske musikkjournalister ville ha en bit av guttene fra Glasgow. Nå kommer de til Norge med sin fengende, råe pop.

Da Lydverket møtte bandet i London, tok de et raskt regnestykke og kom frem til at de hadde gjort rundt 100 intervjuer i uka den siste tiden...noe de synes er gøy og veldig smigrende.

Om Lydverket
Rune Nilson og Siri Høstmælingen har i år ambisjoner om å bli enda grundigere med enda større bredde enn tidligere. Det blir konsertspesialer, spennende gjester, bandintervjuer og masse musikk. Og i reportasjeserien "Rock City" undersøker Siri hva som skjuler seg i musikkmiljøet rundt om i norske byer.

Får du ikke med deg onsdagssendingene, går Lydverket i reprise på NRK2 søndager.

NRK Ung
Egenprodusert musikkmagasin
Programledere: Siri Høstmælingen, Rune Nilson
Reportere: Yngvild Flikke, Håvard Bråthen, Geir Henning Hopland
Prosjektleder: Marius Hoel
Vaktsjef: Åslaug Sem, 92023316
Pressekontakt: Frøydis Haug, 23 04 99 18/ 98 48 02 78,LENKER
  • Les mer