Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 25. januar 1999 kl 19.35 Veterinærene i praksis

Veterinærene i praksis (t)

NRK1 mandag 25. januar kl 19.35
Veterinærene i praksis (1:20)

Seriestart!

Veterinærene kommer tilbake
BBC følger opp den populære serien med den nyutdannede, norske dyrlegen Trude Mostue og hennes veterinærkolleger med 20 nye episoder. Med toårs kontrakt fra BBC har Trude fått hele verden som sitt arbeidsområde.
12 millioner briter og en halv million NRK-seere har fulgt suksesserien. som har gitt Trude den store stjernestatusen i England. I fjor reiste hun flere ganger til Afrika for å gjøre opptak til serien.
For den populære dyrlegen har oppdragene blitt så mange at hun har redusert jobben ved Bristol dyreklinikk til tre dager i uken. For tiden jobber hun også med et bokprosjekt og snakker om kjæledyr i et barneprogram. Hun er dessuten spaltist i to blader og har sin egen side i tabloidavisen The Sun. Ikke rart at jenta, som har planer om å starte sitt eget produksjonsselskap, har skaffet seg en agent.

Mer enn syke dyr
\"Veterinærene i praksis\" er ikke bare en visning av syke dyr. Serien bringer oss nærmere dem som bryr seg om dyrenes helse og gir oss et godt innblikk i den menneskelige siden ved jobben.
I Botswana er Mike Sandiford en lokal Doktor Dyregod. Befolkningen har gitt ham heltestatus. Hjemme i England er Steven Leonard damenes helt. Han er nemlig kåret til den mest attraktive ungkaren i England. Vi følger ham til London og festen.
Men livet er ikke bare flørting og dans til de lyse morgentimer. Steven legger ikke skjul på at han er deprimert fordi han ikke klarte å stille riktig diagnose på en kvige som til slutt døde.
I den første episoden får vi se at kjærligheten fortsatt blomstrer mellom Emma og Joe, mens Trude og hennes kjæreste skiller lag. Den norske jenta får et gjensyn med sin gamle venn Wilbur. Emma undersøker om det er en sammenheng mellom en syk schæfer og et fillete teppe. Joe får et problem når slangen han forsøker å kurere plutselig slutter å puste.
Den første uken på operasjonssalen ønsker nok Trude at hun kunne fly. Hun må nemlig jakte på en løs undulat...
NRK1 mandag kl 19.35

Bilde (elektronisk via NTB/Data- tv/Internett)
Trude Mostue med en av sine mange små pasienter. (Foto: Sian Trenberth, BBC).

Craig og Alison Beck møter vi igjen i den nye BBC-serien om \"Veterinærene i praksis\". (Foto: Dave Edwards, BBC).

BBC-serie i 20 deler
Regi: Yvonne Holmes
For mer informasjon: Gunilla Gaarder, Faktaavdelingen, tlf. 23049364
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123