Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 20. desember 2011 kl 20.55 En naturlig helaften

Jakt, fiske og seiling


Rundt leirbålet på Hovedøya i Oslofjorden sitter programlederne med sine gjester og forstetter sendingen. Og som alle steder der folk møtes, snakkes det om været.

Mens mange i sør regnet bort, nøt folk i nord sommerværet. I kveld får du et gjensyn med det mildt sagt varierte været vi har hatt i 2011.

Maria fra Steigen
Ved bålet sitter også en moderne steinalderkvinne som skyter duer før frokost og høster av alt naturen har å by på. Maria Monasdatter Almli er trebarnsmor og karrierekvinne, men har likevel flere utetimer enn de fleste. Bli med til hennes eldorado - Steigen i Nordland.

I villreinfjell og ørretvann
Arne Nævra og Torgeir Beck Lande har møtt administrerende direktør i Norsk Industri, Stein Lier-Hansen. I hver ledig stund er han jeger, fisker og friluftsmann. Disse interessene dyrker han ved Møsvatn i Telemark - ved porten til Hardangervidda.

Øverst på listen rager nok villreinjakta. Men på plassen hakk i hæl følger ørretfiske, der målet er passe grove eksemplarer til rakfisk fra sitt eget, private og produktive vann. Men Lier-Hansen er ikke bare opptatt av høsting. Han iakttar og opplever naturen, og har klare meninger om hvordan den bør forvaltes.

Nordpassasjene
Børge Ousland seilte rundt Nordpolen på én sesong. Nå er den utrolige seilasen blitt film, og premieren finner sted i vår helaften.

Det er litt av et vågestykke: Aldri før har noen seilt Polhavet rundt på én sommer. Med en 31 fots trimaran skal Børge Ousland og skipper Thorleif Thorleifsson finne isfritt farvann gjennom både Nordøstpassasjen og Nordvestpassasjen. Dette vil de gjøre for å vise de dramatiske følgene av klimaendringene. På Roald Amundsens tid ville det tatt minst seks år å komme seg gjennom begge de nordlige passasjene. Men det var før Polhavet begynte å smelte…

Programleder, Kari Toft. kari.toft@nrk.no
Redaktør Terje Dale
Produksjonsleiear: Bjørg Langeland
Kontaktadresse for presse: tlf: 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumsservice: info@nrk.no tlf: 815 65 900