Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 9. august 2005 kl 21.10 Heftig og begeistret: På sangens vinger

Berlevåg mannsangforening i USA

Berlevåg mannsangforening sang seg inn nordmenns hjerter. I kveld kan du se om de gjør det samme hos amerikanerne. (Foto: Barentsfilm AS)
Berlevåg mannsangforening sang seg inn nordmenns hjerter. I kveld kan du se om de gjør det samme hos amerikanerne. (Foto: Barentsfilm AS)
Etter suksessen med "Heftig og begeistret" ble Berlevåg mannsangforening invitert på turné i USA høsten 2001. Regissør Knut Erik Jensen ble med, og i kveld kan du se det folkekjære mannskoret på Ground Zero i New York, i møte med norskamerikanere i Midtvesten og på besøk blant filmstjernekolleger i Hollywood.

Over en halv million nordmenn så "Heftig og begeistret" da den gikk på kino. I oppfølgeren blir vi med mannskoret til USA.

Til tross for terrorangrepene på World Trade Center 11. september 2001 bestemte koret seg for å gjennomføre den planlagte reisen over Atlanterhavet. De tretti sangerne ankom New York bare tre uker etter angrepene, og møtte en verdensmetropol i sorg. I ruinene etter tvillingtårnene treffer de både brannmenn, overlevende og sørgende.

Reisen går videre til den californiske vestkysten, og på veien besøker de norskamerikanere i Midtvesten og går i Elvis Presleys fotspor i sørstatsbyen Memphis.

Innkjøpt norsk dokumentar (2002)
Produsert av: Barentsfilm AS
Regi: Knut Erik Jensen
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252