Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 26. november 1999 kl 22.30 Ro og fred!

Ro og fred! (t)


NRK2 fredag 26. november kl 22.30
Ro og fred!

En enkel drøm

Han har ikke store krav til livet den unge mannen vi møter i kveldens NRK2-film. \"Spok?j\" fra 1976 er signert den polske mesterregissøren Krzysztof Kieslowski.
Vi møter en ung mann på vei ut av fengslet etter å ha sittet inne i tre år. Han ønsker å starte på nytt på et sted der ingen kjenner hans fortid. Han drømmer om et lykkelig familieliv, en enkel jobb og en brukbar leilighet. Han er verken på jakt etter store penger eller den altoppslukende kjærligheten. Men en enkel drøm om fred og ro kan også være vanskelig å få oppfylt.
Den unge mannen lykkes delvis i å virkeliggjøre sine beskjedne drømmer. Men så blir han involvert i en konflikt på arbeidsplassen. Han kommer i klemme mellom den korrupte sjefen og arbeidskameratene som i hemmelighet planlegger en streik. Han blir en brikke i spillet i den ene leiren, mens han forblir trofast mot sine idealer i den andre. Denne uunngåelige konflikten blir helt ødeleggende for ham.
\"Spok?j\" ble filmet i 1976, men ble først vist offentlig fire år senere. Filmen er produsert av polsk fjernsyn.

NRK2 fredag kl 22.30
Tidligere sendt 23.8.98

Bilde (elektronisk via NTB, Data-tv/Internett)
Jerzy Stuhr spiller den unge mannen som ønsker å begynne på nytt etter å ha sonet en fengselsdom. Blant annet drømmer han om å stifte sin egen familie.


Produksjonsland: Polen (1976)
Originaltittel: Spok?j
Regi: Krzysztof Kieslowski
Med Jerzy Stuhr, Izabela Olszewska, Jerzy Trela, Michael Sulkiewicz, Danuta Ruksza, Elzbieta Karkoszka og Jerzy Fedorowicz