Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 11. juni 2004 kl 22.10 Detektimen: Kalde spor

Uskyldig dømt for dobbeltdrap?

Boyd og gruppen hans står overfor et mulig justismord. (Foto: BBC)
Boyd og gruppen hans står overfor et mulig justismord. (Foto: BBC)
En kvinne som har sonet 25 år i fengsel for to grufulle drap, kan likevel vise seg å være uskyldig. Men hvorfor har hun tilstått en forbrytelse hun kanskje ikke har begått? Eller er hun virkelig skyldig? Saken har forgreninger oppover i rettssystemet.

Annie Keel (Harriet Walter) sitter fengslet for mordet på ektemannen og naboens åtte år gamle sønn Giles Mantel. Hun har nå sonet i 25 år, og advokaten hennes, Reese Dickson (Nicholas Wotherson), begynner å arbeide for hennes løslatelse. Men følelsene knyttet til saken er sterke, og den blir nok en gang førstesidestoff.

Håndskrevne notater
Politiet får tilsendt noen håndskrevne notater fra rettsaken mot Annie Keel. Den anonyme avsenderen påstår å besitte bevis som viser at Annie Keel er uskyldig. Boyd og hans team kobles til etterforskningen, og de oppdager raskt flere mistenkelige ting: Hvorfor virker Giles Mantels foreldre så uinteresserte i å få saken gjenopptatt? Hvor er det blitt av Annies sønn Sam, som beviselig var til stede i huset da Giles ble drept? Hvorfor har Sam byttet navn? Og hvem er det som har plassert en dukke tilsølt med Giles Mantels blod i bilen til Boyd?

Etter hvert blir det klart at det er flere som ikke forteller sannheten, og at lovens voktere kanskje ikke er like redelige som de utgir seg for å være.

Om serien
Sjefsetterforsker Peter Boyd er lederen for en spesialgruppe innen politiet. De etterforsker gjenopptatte saker hvor det er dukket opp nye opplysninger eller der moderne teknologi muliggjør nye undersøkelser. Foruten Boyd består gruppen av fire personer: Dr. Grace Foley er spesialist på å danne psykologiske profiler av mulige gjerningspersoner. Dr. Frankie Wharton er petimeter og tekniker. I tillegg er det de to etterforskerne Mel Silver og Spencer Jordan.

Sammen finner de ofte nye og overraskende svar på gamle kriminalgåter.


Innkjøpt kriminalserie fra BBC.
Produksjonsår: 2002
Originaltittel: Waking the Dead: A Simple Sacrifice
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup 23 04 98 41 (92 01 55 79),

I de viktigste rollene:
Trevor Eve (Peter Boyd), Sue Johnston (Dr. Grace Foley), Holly Aird (Dr. Frankie Wharton), Claire Goose (Mel Silver), Wil Johnson (Spencer Jordan), Anthony Valentine (Patrick Mantel), Lynda Bellingham (Mary Mantel), Simon Kunz (DAC Ralph Christie), Nicholas Woodeson (Reece Dickson), Harriet Walter (Annie Keel), Cal Macaninch (Alex Bryson/Sam).