Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 11. desember 2001 kl 20.30 Nobels fredspriskonsert 2001

Stjernespekket Nobel-konsert

Meryl Streep måtte melde avbud i fjor, men nå kommer hun til Oslo for å være programleder under fredspriskonserten. (Foto: Brigitte Lacombe)
Meryl Streep måtte melde avbud i fjor, men nå kommer hun til Oslo for å være programleder under fredspriskonserten. (Foto: Brigitte Lacombe)
Hele den tre timer lange musikalske hyllesten til årets fredsprisvinnere blir sendt direkte fra Oslo Spektrum på NRK2 i kveld. Lørdag 15. desember sender NRK1 en redigert versjon. Filmstjernene Meryl Streep og Liam Neeson er vertskap, og toppartister fra alle kontinenter opptrer.

Nobels fredspriskonsert, som presenteres av Den Norske Nobelkomité, er etablert som en av årets største internasjonale musikkbegivenheter og sendes i ulike versjoner i over 100 land. Med 25 tidligere fredsprisvinnere i salen foruten årets vinnere, FN og generalsekretær Kofi Annan, blir konserten i jubileumsåret helt spesiell. Forestillingen åpnes av kronprins Haakon, og også kronprinsesse Mette-Marit og prinsesse Märtha Louise er blant publikum.

Samtlige artister stiller opp gratis på konserten. Felles for dem alle er at de har vist sosialt og internasjonalt engasjement. Troverdighet på dette området har alltid vært et viktig utgangspunkt for Nobelkomiteen i valget av artister.

Streep og Neeson
Meryl Streep måtte melde avbud som vertinne for fredskonserten i fjor. Men i år kommer hun, og leder showet sammen med den irskfødte filmhelten Liam Neeson.

Sir Paul McCartney er et av toppnavnene på konserten og vil stå for en egen avdeling sammen med sitt eget band. Den amerikanske sopranen Barbara Hendricks, en av verdens mest etterspurte og mestselgende sangerinner, er Kofi Annans eget artistvalg.

Andre medvirkende er Anastacia, som nylig ble kåret til årets amerikanske popartist i MTV Awards, den amerikanske hiphopartisten Wyclef Jean, australske Natalie Imbruglia (som blant annet synger sin store hit ”Torn”) og den afrikanske musikkpioneren Youssou N’Dour. Den britiske tenorsangeren Russell Watson og det japanske rytmeensemblet Kodo står også på artistlisten.

Norske artister
Våre fremste musikalske eksportvarer, a-ha og Jan Garbarek, står for de norske innslagene. Dessuten opptrer Kringkastingsorkestret under ledelse av den britiske verdensdirigenten Paul Bateman.

Tradisjonen tro blir det videoinnslag der statsledere og andre fremtredende personer fra hele verden gir sin personlige hyllest til årets fredsprisvinnere.

Direktesending fra Oslo Spektrum
Arrangert av Den Norske Nobelkomité i samarbeid med NRK, IMG og Dinamo
Regi: Odd Arvid Strømstad
Prosjektleder NRK: Jon Ola Sand
Pressesjef (IMG): Miriam Henriksen, 90 72 79 22 mhenriksen@imgworld.com
Pressekontakt NRK: Helene Amlie, 23 04 77 51 (95 10 02 99)


Bilder
1. Meryl Streep måtte melde avbud i fjor, men nå kommer hun til Oslo for å være programleder under fredspriskonserten. (Foto: Brigitte Lacombe)

2. Den irskfødte Hollywood-stjernen Liam Neeson er vert for konserten sammen med Meryl Streep. (Foto: Nigel Parry)

3. Sir Paul McCartney er en av de mange toppartistene på Nobels fredspriskonsert.

4. Sopransangerinnen Barbara Hendricks er ønsket av kveldens æresgjest Kofi Annan.


LENKER
  • Det Norske Nobelinstitutt