Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 14. august 1999 kl 21.00 Klassiske rockealbum

Klassiske rockealbum (t)


NRK2 lørdag 14. august kl 21.00
Klassiske rockealbum

U2: The Joshua Tree

Albumet \"The Joshua Tree\" solgte fortest og mest i 1987. Albumet representerte rockens DNA av blues, folkemusikk, gospel og country. Dette var søylene i U2s musikk på platen, skreddersydd både lyrisk og lydmessig for åttitallet.

\"The Joshua Tree\" var det første irske albumet som ble nummer én på de amerikanske hitlistene. Suksessen med albumet gjorde også sitt til at det muskalske tyngdepunktet ble flyttet fra London til Dublin, og en kreativ atmosfære oppsto i hele Irland.
- \"The Joshua Tree\" er ikke irsk bare av helt åpenbare grunner, det er mye mer mystisk. Det er veldig irsk, sier Bono, vokalisten i U2.

Prosessen
Programmet tar seerne med i den kreative prosessen spor for spor. Bono og produsenten Daniel Lanois forteller om låtene \"I Still Haven\'t Found What I\'m Looking For\", \"Mothers of the Disappeared\", \"Bullet in the Sky\", \"Exit\" og \"Running To Standstill\".
Programmet er illustrert med arkivopptak fra U2s konserter, prøver og promo-opptak.
U2 og produsentene Brian Eno og Daniel Lanois gikk til skapelsesprosessen av \"The Joshua Tree\" som et eksperiment. Hver av dem fikk anledning til å komme med egne ideer - musikalske, politiske og personlige.
Historien om denne kreative kollisjonen kommer på NRK2 i kveld.

NRK2 lørdag kl 21.00

Bilde (via scanpix/internett)
Vokalisten Bono og produsenten Daniel Lanois

Eagle Rock Entertainment PLC

Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83