Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 3. mars 2004 kl 23.10 Lydverket

Flinke, norske jenter

Maria Mena er en av de mange unge, flinke jentene som dominerer i norsk musikkliv. (Foto: Stian Andersen/ Sony music)
Maria Mena er en av de mange unge, flinke jentene som dominerer i norsk musikkliv. (Foto: Stian Andersen/ Sony music)
Maria Mena, Anne Hvidsten, Venke Knutson - norsk musikkbransje kryr av unge, flinke jenter, og Lydverket har møtt noen av dem. I tillegg markerer kveldens program at det er 10 år siden Kurt Cobain døde. Det blir også møte med en annen Kurt i Nashville.

Det er lenge siden oppblomstringen av jenter i pop-Norge, men for øyeblikket kan det virke som om det er enda flere enn før. Noen snakker om en Lene Marlin-effekt, mens andre avviser den og ikke synes det er noe rart at jentene for øyeblikket er i ferd med å ta innersvingen på popguttene. Lydverket har møtt tre albumklare popjenter – Maria Mena, Venke Knutson og Anne Hvidsten for å finne ut av hvor like de egentlig er, og hvorfor de tror at nettopp de vil overleve i kampen om poptronen i Norge.

Arven etter Kurt Cobain
Kurt Cobain har betydd mye for en hel generasjon unge mennesker. Gjennom gruppa Nirvana sto han i spissen for grungen – og både den musikalske og popkulturelle omveltingen den førte med seg på 90-tallet. I april 1994 ble han funnet død i sitt eget hjem. Lydverket har snakket med ulike norske artister om hva Kurt Cobain har betydd for dem.

Lambchop
Det kredible og kritikerroste bandet Lambchop har dedikerte fans over hele verden. Men i et lite hus i countrybyen Nashville sitter hjernen bak bandet, Kurt Wagner, og føler seg temmelig anonym. Det er knapt et menneske i countryhovedstaden som kjenner til Wagners arbeid - selv ikke etter at han sluttet i jobben som gulvlegger og begynte å skrive en låt hver eneste dag.

Kurt Wagner har invitert Lydverket ned i kjelleren sin, hvor den magiske stemningsmusikken til Lambchop blir til.

Om Lydverket
Rune Nilson og Siri Høstmælingen har i år ambisjoner om å bli enda grundigere med enda større bredde enn tidligere. Det blir konsertspesialer, spennende gjester, bandintervjuer og masse musikk. Og i reportasjeserien "Rock City" undersøker Siri hva som skjuler seg i musikkmiljøet rundt om i norske byer.

Får du ikke med deg onsdagssendingene, går Lydverket i reprise på NRK2 søndager.

NRK Ung
Egenprodusert musikkmagasin
Programledere: Siri Høstmælingen, Rune Nilson
Reportere: Yngvild Flikke, Håvard Bråthen, Geir Henning Hopland
Prosjektleder: Marius Hoel
Vaktsjef: Åslaug Sem, 92023316
Pressekontakt: Frøydis Haug, 23 04 99 18/ 98 48 02 78,


Bilder:
Maria Mena er en av de mange unge, flinke jentene som dominerer i norsk musikkliv. (Foto: Stian Andersen/ Sony music)

LENKER
  • Les mer