Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 torsdag 9. juli 2009 kl 00.35 Battlestar Galactica

Resurrection Ship

Løytnant Kara
Løytnant Kara "Starbuck" Thrace. (Foto: Universal)
Det er kommet til skuddvekslinger mellom folk fra stjerneskipene Galactica og Pegasus. Heldigvis dukker et felles angrepsmål opp – cylonenes Resurrection Ship.

Det er løytnant Kara "Starbuck" Thrace som klarer å forhindre en dødelig konfrontasjon mellom stjerneskipene Galactica og Pegasus. Hun rekker akkurat tilbake i tide fra sin dekkoperasjon, og med seg i kampskipet har Kara med seg skremmende rekognoseringsfotografier av cylonenes Resurrection Ship.

Forente krefter
Skipet nærmer seg Galactica og Pegasus. Kommandørene Adama og Cain velger straks å legge sine uoverensstemmelser til side og forene krefter i kampen mot cylonene.

Dyrekjøpt seier
Men innerst inne er Adama skeptisk. Han nærer mistillit til Cains strategiske tenkning. For eksempel ofret hun hele den sivile flåten som fulgte med Pegasus for å redde seg unna cylonene.

Hva nå med den sivile flåten som følger med Galactica?

Mer om serien
Den amerikanske science fiction-serien "Battlestar Galactica" tar oss med til en fjern galakse der menneskeheten står i fare for å bli utryddet. Truslene kommer fra de avanserte robotene, cylonene, som menneskene selv har skapt.

"Battlestar Galactica" er basert på tv-serien fra 1978. Serien NRK nå viser ble laget i 2005 og har en ny og moderne stil som utnytter til fulle dagens data- og digitalteknikk. Den er sendt på Sci Fi Channel i USA og var en knallsuksess for kanalen.

Sendt tidligere.

Amerikansk science fiction-serie 20 deler (2005)
Originaltittel: Battlestar Galactica, serie 2
Kveldens episode:
Resurrection Ship, Part 1
Produsent: NBC Universal Studios
I rollene: Katee Sackhoff (Kara Thrace), Mary McDonnell (Laura Roslin), Edward James Olmos (William Adama), Grace Park (Sharon Valerii), Tricia Helfer (Number Six), Jamie Bamber (Lee Adama), Aaron Douglas (Galen Tyrol) og James Callis (Gaius Baltar)
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.noLENKER
  • Les mer