Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 1. oktober 2000 kl 20.55 Heat

Heat (t)


NRK2 søndag 1. oktober kl 20.55
Heat

Pacino og De Niro i hardkokt drama

To av Hollywoods tøffeste stjerner spiller mot hverandre i kveldens hardkokte drama fra Los Angeles. Al Pacino er politimann og Robert De Niro den store skurken.

L.A.-politimannen Vincent Hanna (Al Pacino) blir sammen med sine kolleger fullstendig oppslukt av å forfølge en livsfarlig og psykopatisk bandeleder, Neil McCauley (Robert De Niro). Hvis ikke bandittene stoppes, risikerer man at de tar over hele den moderne storbyen.

Bankran
Etter å ha gjennomført et ran på en verditransport og skutt og drept tre vakter, fortsetter Neil McCauleys bande med avanserte bankran. Gjennom sine kontakter i L.A.s underverden kommer politimannen Vincent Hanna på sporet av den livsfarlige bandelederen. Han er besatt av tanken på å få has på McCauley og ofrer alt, også sitt privatliv.

I den stjålne panservognen raser banden av gårde for å unnslippe politiet. McCauley vil ikke under noen omstendighet bli arrestert og sendt i fengsel. Der har han allerede vært altfor lenge.

\"Heat\" skildrer et møte mellom to kraftsentre som står på hver sin side av loven, begge ensomme og følelsesmessig handikappet. Når den iskalde Neil treffer en kvinne i en bar og forelsker seg i henne, tar filmen en interessant vending.

Kassasuksess
Regissøren Michael Mann har laget en storslått film om voldskulturen i USA. Filmen har likhetstrekk med hans tidligere filmer: \"Manhunter\", om massemorderen og psykopaten Hannibal Lecter, og \"Den siste mohikaner\".

Da filmen hadde premiere i Norge i 1995, ble den godt mottatt av både publikum og presse. Flere anmeldere skrev at riktignok var dette en dampende voldsfilm, men den hevet seg godt over gjennomsnittet. Filmen ble for øvrig en kassasuksess over hele verden.

NRK2 søndag kl 20.55
Tidligere sendt NRK1 5.7.99

Amerikansk spillefilm fra 1995
Originaltittel: Heat
I rollene: Al Pacino, Robert De Niro, Val Kilmer, Jon Voigt, Tome Sizemore, Diane Venora og Amy Brenneman
Regi og manus: Michael Mann
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53 (anna-marie.normann@nrk.no)

Bilder
1. Robert De Niro som den iskalde bandelederen Neil McCauley.

2. Al Pacino som den besatte L.A.-purken Vincent Hanna.