Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 10. oktober 2013 kl 22.30 Migrapolis: Pasjonerte porsjoner

Reisende gourmet


Én drar til Bologna for å ta med seg inspirasjon til Oslo. Én fyller kofferten med krydder fra India flere ganger i året. Én endte opp i Lofoten, blant annet på grunn av verdens beste fisk. Kjærligheten til mat er ofte det som lokker folk ut på reise.

Norsk-amerikanske Christopher Williams Sr. kaller seg selv «Kitchen tourist», og har kokkelert over store deler av verden. Han er ikke utdannet kokk, men har et kjærlighetsforhold til mat. - Det ligger en hel livsfilosofi bak reisene mine, sier Christopher. Han drar til Bologna sammen med en italiensk venn for å bli inspirert av mattradisjonene der. Erfaringene skal de sammen bruke på et galleri de skal åpne i Oslo.

Lærer bort lidenskap
Når hun lager mat, glemmer hun all verdens problemer. Taj Uberois store lidenskap er matlaging og indiske kryddere. Hun har laget mat siden hun var barn, og opplever nå stor glede av å lære bort hemmelighetene i det indiske kjøkkenet gjennom sine matlagingskurs.

Forelsket i naturen
Den franske kokken Jerome Douay jobber som kjøkkensjef på Svinøya i Svolvær. Fisken rett utenfor kaikanten er noen av verdens beste råvarer, mener Jerome. Han er også veldig opptatt av å bruke økologiske produkter. Jerome har forelsket seg i naturen i området. På spørsmål om hva som er smaken av Lofoten, svarer han på klingende nordlansk at det ikke er så mye smaken, men lukta som trekker. Lukta av sjø, fjære og tørrfisk…

Reportere: Lotten Christiansen, Rajan Chelliah, Dang Trinh
Prosjektleder: Nils Gelting Andresen
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no, tlf 414 28 800
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900