Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 14. mai 2001 kl 19.30 Puls

Økt tilfredsstillelse

Er mannen i ferd med å gå av moten? Neppe. Men, det som er sikkert er at norske kvinner ikke lenger bare nøyer seg med partneren under hyrdestunden. Salget av sex-leketøy har skutt i været.

Bare i løpet av fjoråret økte salget av blant annet vibratorer med nesten 50 prosent. Og kjøperne er kvinner. Sexologer mener at dette viser hvordan tabuene rundt sex-leketøy står for fall.

Cannabis
I Puls i kveld får vi også høre historien om Ole Jacob Helland. 30-åringen var villig til å havne i fengsel for å få bruke en helt spesiell medisin. Helland hadde kreft, ville ikke bruke morfin og mener at cannabis gir den beste smertelindringen.

Stoffet prøves ut i sprayform på kreftpasienter i utlandet, men i Norge er det strengt forbudt. Hvorfor er det slik, hvis cannabis faktisk kan gjør kreftpasienter smertefrie?

Når barnet ikke puster
Hva gjør du hvis smårollingen faller bevisstløs om og slutter å puste? Hvis du vet hva du skal gjøre, kan du redde liv. Å starte hjerte- og lungeredning med én gang er livsviktig. I Puls for noen uker siden viste vi hvordan du skal gjøre det på voksne. I kveld viser huslege Ørn Terje Foss hvordan man gjør livredning på barn.


Egenprodusert helsemagasin
Programleder: Helene Sandvig
Prosjektleder: Lars Kise
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, 23047853