Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 14. desember 2005 kl 22.15 Vår egen Elvis

Rockekongen i nytt lys

Aloha! Elvis og Priscilla i lykkelige dager på Hawaii. (Foto: Elvis Presley Enterprises)
Aloha! Elvis og Priscilla i lykkelige dager på Hawaii. (Foto: Elvis Presley Enterprises)
"Ingen over, ingen ved siden", er det mange som hevder. Det kan diskuteres, men at Elvis Presley er en av tidenes største stjerner er det ingen tvil om. I løpet av to programmer ser vi Elvis fra en annen side: hans families.

Elvis kom fra enkle kår i Mississippi, men døde som rusmisbruker i overdådig luksus. I mellomtiden hadde han blitt et ikon, en banebryter og et forbilde for millioner av mennesker verden over. Statusen har han beholdt også etter sin bortgang: Han selger fremdeles plater i bøtter og spann, låtene hans blir samplet, det kommer stadig nye bøker, Elvis-imitatorene har gode dager og hjemstedet Graceland er et av USAs mest populære turistmål.

Privatpersonen Elvis
Men hvem var Elvis privat? Hvordan levde han sammen med sin familie, kona Priscilla og datteren Lisa Marie? Mytene er mange og svarene er få, inntil nå. I denne dokumentaren er det åpenhjertige intervjuer med Pricilla og Lisa Marie, som forteller om hvordan det var å ha verdens største stjerne som ektemann og far. Elvis' kusine Patsy Presley Geranen og Priscillas foreldre, Ann og Paul Beaulieu, medvirker også.

I tillegg vises nye klipp fra tv-show, eksklusive hjemmevideoer og masse fotografisk materiale fra hans hjem og private arkiver. Dokumentaren viser Elvis sammen med familien og på turné, i platestudio og i Hollywood, i oppturer og nedturer. Elvis var jo egentlig bare en fattig lastebilsjåfør som ville glede moren sin med en selvlaget plate...

Dette er det andre av to programmer.

Innkjøpt dokumentarprogram fra Elvis Presley Anthology LCC/Elvis Presley Enterprises (2005)
Produsert av Red-Eye Flight Productions
Originaltittel: Elvis by the Presleys
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 77 51/92 01 55 79,