Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 26. desember 2002 kl 21.15 Den forsvunne verden

Storslagen jakt på en tapt verden

En gruppe forskere og eventyrere drar til
En gruppe forskere og eventyrere drar til "Den forsvunne verden" i Amasonasjungelen. (Foto: BBC)
Bli med til Sir Arthur Conan Doyles eventyrlige verden i den klassiske fortellingen ”Den forsvunne verden”. BBC-serien stiller med førsteklasses skuespillere – og imponerende forhistoriske vesener…

Sir Arthur Conan Doyle er nok best kjent som mannen bak Sherlock Holmes, men han skrev også den vidunderlige fortellingen ”Den forsvunne verden” (The Lost World) – om britiske eventyrere på jakt etter dinosaurer i Amasonasjungelen. BBC har filmatisert historien med Bob Hoskins og Peter Falk i to av hovedrollene.

Historien
I 1911 drar en britisk ekspedisjon inn i den uutforskede jungelen i Amasonas. Professor George Challenger (Hoskins) har en teori om at det finnes en tapt verden der det fortsatt lever dinosaurer, noe som blir avvist som tull av andre forskere. Uten å vite hvor de skal eller hvilke farer som lurer, vandrer Challenger og teamet hans dypt inn i jungelen, bare ved hjelp av et kart fra 1500-tallet.

- Han er målbevisst og full av nysgjerrighet. Men det er også en side ved ham som er fullstendig blind for farer. Han er ikke modig, han er bare en tulling som er fullstendig ensporet når det gjelder å oppnå det han har satt seg fore, sier Bob Hoskins om professor George Challenger.

Første episode
Professor Challenger og ekspedisjonsteamet hans forlater det dunkle og forurensede London for å ta seg inn i Amasonasjungelen. Challenger har med seg sin erkerival, professor Summerlee (James Fox), en reporter fra avisen Daily Gazette, Edward Malone (Matthew Rhys), Lord Roxton (Tom Ward) – en eksentrisk rikmann – og misjonærdatteren Agnes Cluny (Elaine Cassidy). Hennes onkel, pastor Theo Kerr (Peter Falk) skal vise seg å bli til mer hinder, enn hjelp for ekspedisjonen.

Eventyrerne kommer så inn på et platå som har eksistert avskåret fra jordens naturlige utvikling. Her lever det skapninger fra mange forskjellige tidsepoker i historien. Plutselig står de ansikt til ansikt med ”the missing link” – en skapning som er halvt menneske og halvt dyr!

Imponerende spesialeffekter
BBC har hentet ekspertise fra produksjonsteamet som laget ”Dinosaurene kommer” (Walking with dinosaurs) og resultatet er blitt en imponerende realistisk forestilling. Til sammenligning har ”Den forsvunne verden” hele 270 scener laget med data-animasjon, noe som tilsvarer en hel episode ”Dinosaurene kommer”– eller 22 minutter mer enn den første ”Jurrasic Park”-filmen.

Britisk dramaserie
“The Lost World”
Produksjon: BBC One
Regi: Stuart Orme
I noen av rollene: Bob Hoskins, Peter Falk, James Fox, Tom Ward, Matthew Rhys, Elaine Cassidy, Nathaniel Lees.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes LindenTlf. 23 04 98 41/909 55 364