Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 25. februar 2004 kl 19.55 Walkabout

Nils og Ronny got the blues

- Turistene er her for å ha det moro. Jeg er her for å ta fra dem pengene, sier den profesjonelle gambleren Walt (Foto: Nils og Ronny).
- Turistene er her for å ha det moro. Jeg er her for å ta fra dem pengene, sier den profesjonelle gambleren Walt (Foto: Nils og Ronny).
Tunica, Mississippi var for ti år siden USAs fattigste by. I dag har byen landets raskest voksende økonomi. Hvordan? Svaret er gambling som ble tillatt etter tidenes mest kreative fortolkning av gjeldene lovverk.

I Tunica møter Nils og Ronny den profesjonelle pokerspilleren Walt som lever av å spille skjorta av intetanende amatører. Han savner imidlertid tiden da mafiaen styrte casinoene: - Mafiaen visste hvordan de skulle behandle folk, sier Walt med lengsel i blikket… Selv har han brukt pokerpengene sine til å sende ungene på college.

Blå musikk
Reisen fortsetter langs legendariske Highway 61, rett inn til hjertet av bluesen, musikkformen som ble født her blant de svarte bomullsslavene i Mississippi-deltaet.

Nils og Ronny banker på døra til Bobby Rush, en energisk svart bluesmester som med sine 200 plateutgivelser hevder han har solgt flere skiver enn selveste B.B. King. Bobby, eller "The undercover lover", som han titulerer seg, er i storform, og sleper gutta rundt i huset for å vise frem sine 8 1/2 bad…

Bomull
Blues er stort i Mississippi, og musikken har en betydning langt utover det rent musikalske. Bobby er en av mange bidragsytere til "Blues Aid", en organisasjon som arrangerer konserter til inntekt for gamle blueslegender som ikke lenger kan forsørge seg selv gjennom musikken.

Siste stopp er "The Hopson Plantation", en nedlagt bomullsplantasje hvor Nils og Ronny overnatter i et av stedets gamle "shotgun shacks", gamle plankehytter som de svarte bomullsarbeiderne pleide å bo i. Plantasjen eies av Bill, som lever på gården sammen med utstillingsdukken Anita…

Om serien
Walkabout er et annerledes reiseprogram, litt utenfor allfarvei. Nils og Ronny møter uvanlige mennesker på ukjente steder, og har på ekte "Walkabout"-vis en god del ikke helt dagligdagse opplevelser.

Reiseprogram. Produsert av Nils & Ronny AS i samarbeid med NRK.
Pressekontakt Håkon M. Sverdrup , 23 04 98 41 (92 01 55 79)


LENKER
  • Hjemmeside