Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 23. desember 1998 kl 20.30 Mitt andre navn er Wambui

Mitt andre navn er Wambui


NRK2 onsdag 23. desember kl 20.30
Mitt andre navn er Wambui

Afrikansk utenpå - finsk inni

I Finland heter hun Maya Sana. I Kenya kalles hun Wambui. Den ti år gamle jenta vi møter i kveldens finske dokumentar har finsk mor og kenyansk far. Nå skal hun for første gang treffe faren og hans familie i Afrika.
Hun er afrikansk utenpå og finsk inni. Maya Sana er en av stadig flere flerkulturelle barn i dagens Finland. De er ikke alltid flyktninger eller adopterte barn, men ofte et bevisst resultat av internasjonalt innstilte finner.
De flerkulturelle barna bærer med seg ikke bare den finske kulturen, men også en helt annen. Den afrikanske kan for eksempel - om en ser bort fra nyhetenes katastrofebilder - være til stor berikelse for det flerkulturelle barnet.

Til Kenya for første gang
I programmet får vi møte ti år gamle Maya Sana som er født i Finland, men som har kenyansk far. Hun skal nå for første gang reise for å besøke sin far, farmor og andre slektninger i Nairobi og Mombasa. På turen skriver Maya Sana reisedagbok der hun kommenterer det som skjer underveis. Hun har også selv filmet noen sekvenser i programmet med sitt videokamera.

En annen verden
Gjennom farens familie får vi oppleve hverdagsliv i dagens Afrika fra innsiden. Vi blir også kjent med Kikuju-stammens forestillingsverden og tradisjoner knyttet til valg av navn. Pikens andre navn, Wambui, har hun etter sin afrikanske farmor. Wambui er også en av Kikuju-stammens gudinner.
Den storslåtte naturen og turismen gir også sitt bidrag til programmet, som ikke mangler humoristiske innslag.

NRK2 onsdag kl 20.30

Bilde (elektronisk via NTB, Data-tv/Internett)
Maya Sana - eller Wambui - får møte sin far i Kenya for første gang. (Foto:YLE)

Fakta - innkjøpt
Finsk produksjon
Originaltittel: Toinen nimeni on Wambui

Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41