Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 20. oktober 2007 kl 18.30 Thomas P.

Ukjent forfølger

Thomas (Jesper Flintegård Schøyen) oppdager at han blir forfulgt av en svart bil(Foto: Mari Karoline Knudsen, NRK).
Thomas (Jesper Flintegård Schøyen) oppdager at han blir forfulgt av en svart bil(Foto: Mari Karoline Knudsen, NRK).
Thomas er blitt kontaktet av en mann som han tror kan være faren hans, men nå er han som sunket i jorden igjen. Det begynner også å gå opp for Thomas at han blir forfulgt av noen som ikke vil ham vel.

Etter det hastige møtet på kjøpesenteret har Thomas bare ett mulig nytt spor etter faren: En bit av en brosjyre om universitetsstudier som var festet til sykkelen hans. Sporet fører ham videre til en universitetsforsker som for lenge siden jobbet sammen med faren hans.

Siss er redd for at det har skjedd faren noe siden han ikke tar kontakt igjen. Thomas prøver å roe søsteren, men er egentlig veldig bekymret selv.

Seinere, mens han sykler rundt i Oslos gater, oppdager han at den svarte bilen dukker opp igjen. Nå går det opp for ham for alvor at han blir forfulgt, og han forsøker å flykte...

Om serien
På lørdager i høst byr NRK på en vaskeekte thriller for barn, unge og alle som liker god spenning. "Thomas P." er i 11 halvtimes episoder og handler om en 13-åring med helt spesielle evner.

Thomas bor sammen med storesøsteren Siss og adoptivforeldrene deres. Faren og moren deres døde i en bilulykke da Thomas var baby, er de fortalt. Historien starter den dagen Siss påstår at hun hører stemmen til faren. Hun er overbevist om at han ikke er død likevel.

Manus til "Thomas P" skrevet av forfatteren og dramatikeren Petter S. Rosenlund, som blant annet er kjent som medforfatter til NRK-serien "Kodenavn Hunter". Anne Marie Nørholm, som regisserte de populære seriene om Johnny og Johanna, deler ansvaret for regien med Cathrine Simonsen.

Nominert til barnas egen bokpris
Samtidig som serien hadde premiere på TV, ble "Thomas P." av Petter S. Rosenlund lansert i bokform av NRK Aktivum. Boka ble nylig nominert til Arks barnebokpris sammen med med fem andre av årets barneboktitler. Vinneren skal kåres av skoleelever fra hele landet, og prisen deles ut i desember.

På nettsida www.nrk.no/thomasp kan du blant annet se episodene som er vist, og høre boka opplest av Håvard Bakke.


Dramaserie i 11 deler
Egenproduksjon fra NRK Barn og ungdom
I rollene: Jesper Flintegård Schøyen (Thomas), Linn Nystadnes (Siss), Inga Figenschou Eide (Monica), Felix Jatta (Fredrik), Ingjerd Egeberg (Therese), Ingar Helge Himle (Erling), Hilde Grythe (Lisbeth), Anders T. Andersen (Frank), Jon Øigarden (Kongsberg) og Neil Howard (Storm)
Manus: Petter S. Rosenlund
Regi: Anne Marie Nørholm (ep. 1-6) og Cathrine Simonsen (ep. 7-11)
Prosjektleder: Rita Sarnes
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900, info@nrk.no
Blir også sendt onsdag på NRK1


LENKER
  • www.nrk.no/thomasp