Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 30. desember 2000 kl 18.30 Egil & Barbara spesial

Egil & Barbara spesial (ttv)


NRK1 lørdag 30. desember kl 18.30
Egil & Barbara spesial (1:2)

Gjensyn med usikre Egil

Fortellingen om Egil og Barbara gikk som serie i fem minutters episoder i Smørøyet i 1998 og 1999, og den ble raskt en kultserie blant ungdom. Til mange seeres begeistring blir det nå gjensyn med de to turtelduene, denne gang i halvtimes bolker.

Totalt bestod serien av 28 små episoder. Nå er disse satt sammen til fire halvtimes episoder, og de to første sendes 30. og 31. desember. Ideen om å lage halvtimes episoder kom i forbindelse med de mange henvendelsene NRK fikk fra seere som ønsket programmet i reprise. Barne- og ungdomsavdelingen og regissør Terje Rangnes mente det var en god anledning til å gjøre litt mer ut av serien.

En antihelt
Egil og Barbara er en humoristisk bruksanvisning på et parforhold, beregnet på ungdom uten særlig erfaring med det motsatte kjønn.

Vi følger antihelten Egil som i hver scene kurses i en ny fase av parforholdet. Han blir hele tiden fulgt av regissørens refleksive kamera. Et slikt kamera gir fra seg meldinger om overspill, timing og fare, og det stopper opp og går i \"wrong\" dersom Egil er helt ute av kurs. Kameraet har heldigvis en \"try again\"- funksjon som gjør at Egil kan spille scenen om igjen når tingene ikke går helt som planlagt.

Verken utseende, intelligens eller erfaring taler til Egils fordel. Han mener likevel bestemt at han kan flyte på sjarmen - og lykkes til slutt med det!

Under kyndig veiledning fra sin trener og regissør kommer Egil seg helskinnet gjennom minefelt som den første daten, det første kysset, den første middagen hos svigermor og den første krangelen. Helt til slutt får Egil oppfylt sin største drøm når han bringer en lykkelig Barbara til alters.

NRK1 lørdag kl 18.30

Egenproduksjon fra Barne- og ungdomsavdelingen
I rollene: Sigurd Sollien og Mari Tefre
Manus og regi: Terje Rangens
Pressekontakt Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18, (sabine.hammari@nrk.no)

Bilde
1. Egil (Sigurd Sollien) og Barbara (Mari Tefre). (Foto: NRK)
2. Egil (Sigurd Sollien) vet ikke alltid hvordan han skal forholde seg til kjæresten Barbara (Mari Tefre). (Foto: NRK)
3. Egil (Sigurd Sollien). (Foto: NRK)
4. Egil (Sigurd Sollien) og Barbara (Mari Tefre). (Foto: NRK)
5. Egil (Sigurd Sollien). (Foto: NRK)