Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 31. mai 2001 kl 20.25 Kokkekamp

Glad i mat – og barn

Bent Stiansen og Eli Rygg ser ut til å ha funnet tonen. (Foto Bengt Wilson)
Bent Stiansen og Eli Rygg ser ut til å ha funnet tonen. (Foto Bengt Wilson)
Eli Rygg og Simon Flem Devold er barnas ambassadører, men de er forhåpentligvis også glad i god mat. I kveld er de på hvert sitt lag i ”Kokkekamp”. Eli Rygg får hjelp av kokken Bent Stiansen og Simon Flem Devold har alliert seg med Frode Aga.

Eli Rygg vant barnas hjerter via tv-skjermen på 80-tallet. Barneprogrammet ”Portveien 2” på NRK var en stor suksess. Senere har hun henvendt seg til barn gjennom radioen, og i år har hun utvidet området til nettet og opprettet familiesiden ”Blikkboks”. Eli ønsker å bli husket for at hun prøver å ta barn på alvor, og fylle dem med det hun tror er riktig.

Simon Flem Devold har passert 70 år, han er journalist og musiker, men er mest kjent for spalten ”På skråss” i Aftenposten, hvor barn kan skrive inn til Simon om alt - både store og små problemer. Og det gjør de. Det er ofte de voksnes oppførsel som gjør barn ulykkelige. I matveien innrømmer Simon at han liker alt som er søtt, særlig den mørke, myke sjokoladekaken ”brownies” – men den skal ikke ha glasur, ifølge eksperten Simon.

Om ”Kokkekamp”
Programleder Brita Garden er igjen klar med oppfordringen ”Klar, ferdig, kok!”. Som i forrige runde av det populære matprogrammet ”Kokkekamp” danner to velrenommerte kokker to lag med hver sin gjest. Lagene skal lage tre retter på 20 minutter med gjestens innkjøpte råvarer til en pris for rundt hundrelappen.

Mesterkokkene Harald Osa, Bent Stiansen og Frode Aga er på plass også denne sesongen, og de får følge av to nye kolleger, Arne Jermstad og Odd Ivar Solvold.

Egenprodusert underholdning
Programleder Brita Garden
Prosjektleder Stina Greaker
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)

Bilder
1 Bent Stiansen og Eli Rygg ser ut til å ha funnet tonen. (Foto Bengt Wilson)
2 Simon Flem Devold og Frode Aga skåler for et vellykket måltid. (Foto: Bengt W