Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 mandag 13. juli 2009 kl 00.15 Battlestar Galactica

Ormen ved brystet

Vitenskapsmannen Gaius Baltar i sciencefiction-serien
Vitenskapsmannen Gaius Baltar i sciencefiction-serien "Battlestar Galactica". (Foto: Universal)
President Laura Roslin ligger på dødsleiet. Hun tenker tilbake på tiden på planeten Caprica og på sitt kompliserte forhold til den tidligere presidenten der, Adar. Mens Roslins liv ebber ut, går en gruppe cylon-sympatisører om bord på flåten løs på raffineriet for romskipenes drivstoff.

Disse sympatisørene vil at flåten skal slutte fred med cylonene. Og de er villige til å utføre sabotasje for å fremme sin sak. Kommandør Adama går resolutt til motangrep på sympatisørenes leder, Royan Jahee. Men gruppen fortsetter sin voldsomme framferd, noe som gjør flåten sårbar overfor angrep fra fienden.

Hybrid foster
President Roslin er fortsatt klar i hodet og i full kontroll, selv om kroppen er hardt rammet av kreftsykdommen. Hun vet at cylonene står bak menneske-kolonienes fall, og at tilkomsten av nok en cylon om bord på Galactica for enhver pris må unngås.

Derfor beordrer Roslin at cylonen Sharons foster fjernes. Faren til barnet, løytnant Agathon, blir rasende. Da er det vitenskapsmannen Baltar oppdager at de hybride blodcellene til fosteret muligens kan kurere Roslins kreftsykdom.

Mer om serien
Den amerikanske science fiction-serien "Battlestar Galactica" tar oss med til en fjern galakse der menneskeheten står i fare for å bli utryddet. Truslene kommer fra de avanserte robotene, cylonene, som menneskene selv har skapt. "Battlestar Galactica" er basert på tv-serien fra 1978. Serien NRK nå viser ble laget i 2005 og har en ny og moderne stil som utnytter til fulle dagens data- og digitalteknikk. Den er sendt på Sci Fi Channel i USA og var en knallsuksess for kanalen.

Amerikansk science fiction-serie 20 deler (2005)
Originaltittel: Battlestar Galactica, serie 2
Kveldens episode: Epiphanies
Produsent: NBC Universal Studios
I rollene: Katee Sackhoff (Kara Thrace), Mary McDonnell (Laura Roslin), Edward James Olmos (William Adama), Grace Park (Sharon Valerii), Tricia Helfer (Number Six), Jamie Bamber (Lee Adama), Aaron Douglas (Galen Tyrol) og James Callis (Gaius Baltar)
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, info@nrk.no

LENKER
  • Les mer