Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 25. mars 2002 kl 21.00 Påskekrim: Poirot - Solen var vitne

Gjensyn med gammel kjenning

Detektiv Hercule Poirot (David Suchet) får et nytt mordmysterie og løse i påskekrimen
Detektiv Hercule Poirot (David Suchet) får et nytt mordmysterie og løse i påskekrimen "Solen var vitne".
Som seg hør og bør dukker Agatha Christies velkjente detektiv Hercule Poirot opp i påskekrimen. I elegant stil og på sitt franske vis skal han løse nok et britisk mordmysterie, og denne gangen er det bare solen som er vitne.

Poirot sliter med helsa og tar seg en velfortjent ferie utenfor kysten ved Devon. Ikke overraskende studerer han nøye de andre gjestene ved det fasjonable hotellet han bor på. Han møter også en tidligere bekjent – den berømte designeren Rosamund Darnley.

Stemningen blir ubehagelig når Kenneth Marshall og hans unge, vakre kone Arlena Stuart ankommer hotellet. Arlena flørter åpenlyst med en annen gjest – Patrick Redfern – og bryr seg ikke om at hans kone Christine blir fra seg av sjalusi.

Når Arlena blir funnet myrdet på stranden, vet Poirot at det er mange av hotellets gjester som ønsket henne død. Han forhører alle sammen, til og med den plagede presten Stephen Lane.

Med hjelp fra inspektør Japp, sin trofaste Captain Hastings og Miss Lemon klarer Poirot etter hvert og stadfeste hvor samtlige av de mistenkte befant seg da mordet fant sted. Med sin usedvanlige evne til å observere mennesker klarer han å løse en av de hittil mest kompliserte sakene i sin karriere.

Del 2 sendes tirsdag 26. mars.

Britisk fjernsynsfilm i to deler
Originaltittel: Evil Under the Sun
Regi: Tom Clegg
I rollene: David Suchet og Hugh Fraser m fl.
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23049841, mob: 93046697

Bilder
1 Detektiv Hercule Poirot (David Suchet) får et nytt mordmysterie og løse i påskekrimen ”Solen var vitne”.
2 Mens Hercule Poirot (David Suchet) ferierer ved kysten av England, blir det begått et mord. Alle gjestene ved hotellet han bor på er mistenkte i saken. Følg med i årets påskekrim ”Solen var vitne”.
3 Hercule Poirot (David Suchet) løser en av sine vanskeligste saker noen gang i ”Solen var vitne”