Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 16. desember 2009 kl 21.45 House

Sykelig snill

Gregory House (Hugh Laurie) er en sur grinebiter. (Foto: NBC Universal)
Gregory House (Hugh Laurie) er en sur grinebiter. (Foto: NBC Universal)
En pasient kommer til Princeton Plainsboro-sykehuset med flere merkelige symptomer, men det Dr. House finner mest besynderlig, er at mannen er uvanlig snill og tålmodig.

Pasienten har flere uvanlige symptomer. Han besvimer og opplever smaksforstyrrelser; alt smaker som sitronterte. Legene i Dr. Houses team setter i gang med diverse tester, men stiller spørsmålstegn ved pasientens "snillhet" som symptom. Kan det være at mannen rett og slett er et tvers gjennom godt menneske?

Delt omsorg for Wilson
Dr. House surmuler over at Wilson har blitt sammen med Amber. Både House og Amber klager over at den andre tilbringer for mye tid med Wilson, og til slutt bestemmer kjæresten og den forsmådde vennen seg for å inngå en avtale om "delt omsorg".

Er Houses humør et symptom?
Uten tillatelse tester en av kandidatene House sitt blod, og finner ut at han har syfilis. Kandidatene spekulerer i om det kan være grunnen til at han er så vrang og sur. De tror at House kan bli et nytt menneske gjennom en enkel kur.

Om serien
Sammen med sitt team av unge, geniale leger tar Gregory House fatt på medisinske utfordringer med uortodokse metoder. Vår eksentriske venn står nesten alene etter at flere av medarbeidere har sluttet, eller fått sparken. En rekke kvalifiserte leger kjemper om å få bli del av Houses nye spesialteam.

Doktor Gregory House mangler sosiale antenner og vil helst unngå personlig kontakt med pasientene. Likevel nyter han stor respekt som diagnostiker. Han elsker utfordringen ved å stå overfor et nytt, tilsynelatende uløselig medisinsk puslespill.

I rollen som doktor House møter vi briten Hugh Laurie, kjent blant annet fra barnefilmene "Stewart Little". Han er legesønn og har derfor uttalt at han har litt dårlig samvittighet over å bli "betalt mer enn sin far for å prøve å være en uekte versjon av ham".

Jesse Spencer som spiller legen Robert Chase, er også legesønn i virkeligheten. Ellers på rollelisten står Lisa Edelstein (Ally McBeal), Robert Sean Leonard (Dead Poets Society), Omar Epps (Akutten, Skrik 2).

Amerikansk dramaserie 2007
Produsert av NBC Universal
Originaltittel: House, series 4
Originaltittel på kveldens episode: "No More Mr. Nice Guy"
I rollene: Hugh Laurie (Gregory House), Lisa Edelstein (Lisa Cuddy), Omar Epps (Eric Foreman), Olivia Wilde ("Thirteen"), Peter Jacobson (Chris Taub), Kal Penn (Kutner).
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl, tlf: 92403873/ 23044576
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900