Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 1. mars 2007 kl 21.30 Størst av alt

Livet etter døden

Frida (Julia Bache-Wiig) opptrer på scenen for første gang med sang og lyre. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Frida (Julia Bache-Wiig) opptrer på scenen for første gang med sang og lyre. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Beate Røst har tilstått drapet på sin mann, men datteren Camilla nekter fortsatt å tro at det kan være sant. Frida synger for første gang på en scene, mens broren Erling pines av kjærlighetssorg etter å ha brutt med bestefarens sekretær Nina.

Det er ikke funnet tilstrekkelige tekniske bevis som knytter Beate Røst til drapet på ektemannen Anders. Men den uventede tilståelsen i retten gjør at strategien til forsvaret kullkastes.

Camilla Røst Halvorsen er overbevist om at morens tilståelse skyldes det følelsesmessige sjokket og press fra politiet. Hun insisterer på at moren undersøkes av en psykiatrisk sakkyndig.

Lyssky økonomi
Dag støtter sin kone i letingen etter andre svar, men etter å ha overtatt ansvaret for advokatfirmaet innser han at Anders hadde hemmeligheter som ikke tålte dagens lys. Nå må han selv ta grep for å redde firmaets økonomi etter svigerfarens lyssky disposisjoner. I den forbindelse kommer han i kontakt med en kommunal byråkrat, spilt av Anne Krigsvoll.

Frida har latt seg overtale av sin venn og beskytter Ben til å spille på utestedet der han jobber. Hun stiller i en meget spesiell kjole som hun lånt av bestemoren og opptrer med den vakre sangen "I Think I Love You".

Erling har brutt kontakten med den unge sekretæren Nina, etter avisavsløringene om et angivelig forhold mellom henne og bestefaren. Men han tenker på henne hele tiden, og spør seg selv om han kan ha gjort henne urett.

Fridas sang
Sangen "I Think I Love You" som Frida fremfører, blir i virkeligheten sunget av Sigrun Tara Øverland, og det er også hun som spiller lyre. I likhet med resten av originalmusikken er sangen komponert av Nicholas Sillitoe, som har skrevet teksten sammen med Anne Marie Almedal.

Om "Størst av alt"
Erik Skjoldbjærg og Eva Isaksen har regissert NRK Dramas nye storsatsing "Størst av alt", et annerledes morddrama sett fra de pårørendes ståsted. Det handler om en familie og deres drømmer, hemmeligheter og illusjoner – og om et drap som forandrer dem for alltid.

Gjennom seks episoder, som utspiller seg i løpet av et halvt år, følger vi familien Røst Halvorsen. Det er en i utgangspunktet vellykket og sammensveiset Oslo-familie bestående av tre generasjoner.

Den renommerte advokaten Anders Røst (Toralv Maurstad) og hans hustru Beate (Lise Fjeldstad) har holdt sammen i snart femti år. Deres datter Camilla (Gisken Armand) er psykolog og forfatter, og gift med advokaten Dag Halvorsen (Dennis Storhøi), som arbeider i svigerfarens firma. De har to barn, Erling (Nils Jørgen Kaalstad) som studerer jus, og musikktalentet Frida (Julia Bache-Wiig) som fortsatt går på skolen.

På nyttårsaften skjer det som skal rive grunnen bort under føttene til den lille familien: Anders Røst blir funnet drept utenfor hjemmet.

Drapet utløser prosesser som familiemedlemmene møter på høyst ulike måter. Tragedien fører til at sannhetene og verdiene de har samlet seg rundt blir satt på prøve, og deres forhold til seg selv, til hverandre og til omverdenen forandrer seg for alltid.

Dramaserie i seks deler
Produksjon: NRK Drama (2007)
I rollene: Gisken Armand (Camilla Røst Halvorsen), Lise Fjeldstad (Beate Røst), Dennis Storhøi (Dag Halvorsen), Julia Bache-Wiig (Frida Røst Halvorsen), Nils Jørgen Kaalstad (Erling Røst Halvorsen), Toralv Maurstad (Anders Røst), Charlotte Grundt (Nina), Kristofer Hivju (Ben), Kåre Conradi (Jørgen Eik), Bjørn Skagestad (Marius), Per Christensen (Harald Hansen), Anders Mordal (politietterforsker Mastrup), Paul Åge Johannessen (politietterforsker Fosse), Andrea Bræin Hovig (Sigrid Bye), Anne Krigsvoll (Wenche Berget), Rut Tellefsen (Laura), Ine Marie Willmann (Hege), Kyrre Haugen Sydness (Jens), Emil Johnsen (Nico), Inger Katrine Hansen (Helene), Per Egil Aske (Kalle), Kari Simonsen (rettspsykiater), Christin Borge (forhørsdommer)
Regi: Erik Skjoldbjærg (episode 1-3) og Eva Isaksen (episode 4-6)
Manus: Ivar Køhn, Siv Rajendram Eliassen og Ståle Stein Berg
Foto: John Chr. Rosenlund og Helge Semb
Produsent: Tore Bergstrøm
Musikk: Nicholas Sillitoe
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900
LENKER
  • Les mer 
  • Hør Fridas sang