Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 15. desember 1998 kl 20.15 Barmeny

Barmeny (ttv)

NRK1 tirsdag 15. desember kl 20.15
Barmeny

Rakfiskens venner
Det lakker og lir mot jul, og lukten av rakfisk sprer seg over landet, i hvert fall over Fagernes og omegn der Norges rakfiskfestival har gått av stabelen.
Lars Barmen har alliert seg med rakfiskprodusenten Egil Myklebust. Akkompagnert av \"Valdresmarsj\" pakker de campingvognen og setter kursen mot Fagernes, hvor rakfisken er i sentrum.
Her er fem dommere i gang med å bedømme forskjellige eksemplarer av arten.
- Rakfisken skal ha en mild lukt når du holder den helt under nesa, den skal ikke forpeste rommet, sier en av ekspertene.
Om kvelden er det folkets dom som gjelder.

Fest i campingvognen
Barmen og Myklebust trekker seg litt unna rakfisk-konkurransens ståk og mas. Kokken Barmen byr på rakfisk i lompe. Fisken danderes med rødløk, rømme og grov sennep. Godt!
Kvelden senker seg over campingvognen, julepyntet med lys på utsiden, juletreet inne går rundt av seg selv, mens Barmen disker opp med godsaker laget av rakfisk, også festmat for folk som ikke liker rakfisk - for eksempel:

Rakfisk- og laksetartar
150 g rakfiskfilet
150 g rå laksefilet
1 eggeplomme
2 ss vann
1 ts grov sennep
1 ts sitronsaft
1 dl olivenolje
1 ss grønn pepper
1 ss kapers
1 ss vann
1 ss hakket persille
2 store flatbrød
2 ss rømme
1 ts rød pepper
gressløk
salt, pepper

Skjær rakfisk og laks i små terninger. Legg eggeplommen i en bolle og tilsett 2 ss vann. Rør dette godt sammen. Tilsett sennep, sitronsaft og olje under omrøring. Tilsett 1 ss vann og grovhakket persille, kapers og grønnpepper. Smak til med salt og pepper. Tilsett laks og og rakfisk og bland godt. Fyll i former og hvelv dette over på tallerkener. Pynt med biter av flatbrød og rømme som saus rundt. Rødpepper og gressløk som pynt.
NRK1 tirsdag kl 20.15

Egenprodusert matprogram
Ved Svein Bæren og Are Fiva
Programleder/kokk Lars Barmen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83