Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 17. juli 2004 kl 21.20 Kar for sin kilt

Halvbroren

Halvbrødre – Archie (Alastair Mackenzie) og Paul (Lloyd Owen). (Foto: BBC)
Halvbrødre – Archie (Alastair Mackenzie) og Paul (Lloyd Owen). (Foto: BBC)
Først var det en gledelig overraskelse for Archie at han hadde en ukjent bror, nå skurrer forholdet mellom ham og Paul.

Duncan er løst fra jobben som oppsynsmann, men da Gollys datter Jess likevel ikke vil ha jobben, blir Duncan igjen spurt om å overta. Han avslår, og Archie og Paul bestemmer seg likevel for å forsøke å være kompanjonger nå da de ikke har Duncan.

En frier på gården
Molly og hennes husvenn Andrew er kommet tilbake fra en weekend sammen. Molly synes Andrew virker fjern, så hun blir overrasket da han frir til henne. Molly lover å tenke over det, men først og fremst er hun opptatt av datteren Lizzie og datterdatteren Martha som er kommet på besøk.

Om serien
Kar for sin kilt er en underholdende dramaserie med handling fra det skotske høylandet. Serien er en av BBCs største dramasuksesser og har alt man venter seg av en britisk kvalitetsserie: Uimotståelig person- og miljøskildring, storslagne omgivelser og en overflod av humor og sjarm.

Archie MacDonald (Alastair Mackenzie) var 28 år da han uten forvarsel arvet Glenbogle, en av de aller største godseiendommene på det skotske høylandet. Til å begynne med ville han bare vende tilbake til sitt ukompliserte jetset-liv i London, men etter hvert har han avfunnet han seg med skjebnen og gjør nå sitt beste for å bestyre det gedigne og forfalne slottet, 200 undersåtter og over 16.000 mål med land.

Lexie (Dawn Steele), Glenbogles respektløse hushjelp og bygdas femme fatale, har etter hvert avansert til å stå ved Archies side som fruen av Glenbogle. En ukjent halvbror av Archie, Paul (Lloyd Owen), er nylig ankommet helt ut av det blå. Til mor Mollys (Susan Hampshire) store fortørnelse, fordi han er et resultat av avdøde far MacDonalds sidesprang.

Britisk dramaserie
Originaltittel: Monarch of the Glen (Serie 5)
Basert på bøker av Compton Mackenzie
Produksjon: Ecosse Films/BBC Scotland
I rollene bl.a. Susan Hampshire, Alaistair Mackenzie, Dawn Steele, Hamish Clark og Alexander Morton
Les mer:
http://www.bbc.co.uk/scotland/monarch/
http://newtonmore.com/monarch/
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57