Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 27. oktober 2005 kl 20.55 Filmplaneten

Franske frøkner

Juliette Binoche er en av de store stjernene i moderne fransk film. (Foto: BBC)
Juliette Binoche er en av de store stjernene i moderne fransk film. (Foto: BBC)
Sesongens første Filmplaneten fokuserer på kvinner i fransk film. Hvorfor er (mannlige) franske filmskapere så opptatt av skjønnhet?

Kinoen ble faktisk oppfunnet i Frankrike, og raskt ble den akseptert som en ny kunstart. Med "den nye bølgen" på 1960-tallet, ble fransk film for alvor en eksportvare som fenget publikum verden over. I spissen for denne ekspansjonen stod kvinnelige stjerner som Brigitte Bardot, Jeanne Moreau og Catherine Deneuve. I dag er det navn som Juliette Binoche, Audrey Tatou og Irène Jacob som fronter fransk film.

Dokumentaren undersøker hvordan skjønnhetsindustrien og kosmetikkbransjen forsøker å utnytte omdømmet som de kvinnelige stjernene har vært med på å skape. Hva er det som fascinerer så voldsomt?

Innkjøpt dokumentar fra BBC.

Om serien
Filmplaneten er programmet for alle som er interessert i film og filmstjerner. Programleder Mikal Olsen Lerøen er uhelbredelig filmentusiast som tar seerne med på de viktigste filmfestivalene, orienterer om hva som skjer, presenterer nyheter, intervjuer store og små stjerner og gir eksklusive sniktitter på kommende filmer.

Egenprodusert filmprogram fra NRK Kultur (2005)
Programleder: Mikal Olsen Lerøen
Prosjektleder: Folke Gravklev
Presseansvarlig: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 77 51/92 01 55 79