Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 13. november 2011 kl 20.45 Norskekysten

Ved veis ende


Etter å ha vært 10 uker underveis og tilbakelagt 2000 nautiske mil, fullfører Dag Lindebjerg og mannskapet hans reisen langs norskekysten.

I Kragerø blir Dag Lindebjerg møtt av Odd Børretzen, og sammen seiler de videre til Stavern.
Fra Lyngør til Risør blir det urolig hav, og Risør-ordfører Knut Henning Thygesen befinner seg på seilbrett ute i kulingen

I hagen til Flatland
I Tjøme gir hytteeier Hallvard Flatland en omvisning i skjærgården, før han spontant arrangerer kystmesterskap i den lokale sporten Shuffleboard. Karene i Tjøme Schuffleboard Club får kjørt seg i et nervepirrende oppgjør med mannskapet på "Risør 2".

Fra livet i havet til endestasjonen
Ferden fortsetter til Havforskningsinstituttets stasjon i Flødevigen ved Arendal. Her kartlegges livet i havet, og det forskes blant annet på hvordan hummeren har det før fangstsesongen. Redningsskøyta Risør 2, bygd i 1914, får æren av å kjøre siste etappe fra Lyngør til Sverige.

Om serien
Dag Lindebjerg har reist langs hele vår 3500 km lange kyst. Underveis er programlederen innom 120 steder som representerer det meste man driver med langs kysten vår. Vi får bli med på en mangfoldig reise der natur, kampen mot elementene og fine møter med mennesker preger opplevelsene.

Norsk faktaprogram i 10 deler.
Programleder: Dag Lindebjerg.
Produksjon: NRK Hordaland.
Pressekontakt: Aesha Ullah, mobil: 41 41 46 53.
TV-seere bes kontakte Publikumsservice: info@nrk.no, tlf: 815 65 900