Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 4. juni 2010 kl 19.55 Film: Bean - den store katastrofefilmen

En aften med Mr. Bean

Mr. Bean (Rowan Atkinson) blir feilaktig tatt for å være lege, noe den skadede politimannen ikke bør være glad for… (Foto: Melissa Mosely)
Mr. Bean (Rowan Atkinson) blir feilaktig tatt for å være lege, noe den skadede politimannen ikke bør være glad for… (Foto: Melissa Mosely)
Den britiske komikeren Rowan Atkinson tok med seg sin klossete figur Mr. Bean fra tv-skjermen til filmlerretet med denne helaftens komedien. Bean er i ferd med å få sparken fra jobben som vakt på Nasjonalgalleriet i London, ubrukelig som han er. For å bli kvitt ham for godt, sender de ham til et galleri i USA, hvor de er sikre på at han lager total skandale.

Mr. Bean (Rowan Atkinson) er en velmenende, men ikke særlig smart fyr med en egen evne til å gjøre det verste ut av alle situasjoner. I USA blir han sendt til et elegant, privat galleri, eid av George Grierson (Harris Yulin), for å holde en tale. Her vil også General Newton (Burt Reynolds) stille ut den siste juvelen i sin kunstsamling, "Plystrerens mor".

Ikke uventet blir hele det amerikanske galleriets eksistens satt på alvorlige prøver før Bean er ferdig med oppdraget. Og som om dette ikke var nok, blir Mr. Bean feilaktig tatt for å være lege, og blir tvunget til å operere en skadet politimann i Los Angeles.

En av filmens produsenter, Richard Curtis, uttalte etter å ha sett det ferdige produktet: "Det er en lite hyggelig familiefilm. Jeg er meget fornøyd".

Filmen er sendt tidligere

Britisk spillefilm fra 1997
Originaltittel: "Bean – the Movie"
Regi: Mel Smith
I rollene: Rowan Atkinson, Peter MacNicol, Pamela Reed, Harris Yulin, Burt Reynolds
Kontaktadresse for presse: Presse, tlf: 414 28 800
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice 815 65 900
Publikumssevice