Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 2. januar 2009 kl 19.30 Terjes sesongkort: Verdensrekorden

Høyest i verden

Terje Håkonsen setter verdensrekord. (Foto: Frode Sandbech)
Terje Håkonsen setter verdensrekord. (Foto: Frode Sandbech)
I en alder av 32 år satte Terje Håkonsen verdensrekord i konkurransen The Arctic Challenge og beviste for alle at han fortsatt er på topp. Øyeblikket da snøbrettlegenden seiler hele 9,8 meter over quarterpipen vil neppe bli glemt med det første.

Denne episoden gir deg et eksklusivt innblikk i hva som skjedde denne dagen i februar 2007. Vi får vite hva som foregår bak i kulissene, og tar del i reaksjonene til Terje og de andre kjørerne da verdensrekorden er et faktum.

Om serien
I denne dokumentarserien blir vi med når Terje Håkonsen og vennene hans besøker noen av de beste fjellene i verden, deltar i konkurranser og lever livet som profesjonelle snøbrettkjørere.

I seks episoder følger vi Terje og de talentfulle snøbrettkjørerne Nicolas Müller, Shaun White, Mads Jonsson og Kevin Pearce. Vi får et lite innblikk i hverdagen deres og en sjanse til å oppleve dramatikken, høre historiene fra innsiden og få med seg alle de viktige hendelsene fra fjorårets sesong.

Sentrale personer
Terje Håkonsen - Norges mest kjente snøbrettkjører og en stor inspirasjon for snøbrettkjørere verden over. Håkonsen dominerte fristilkjøring i 1990-årene, og vant verdensmesterskapet i halfpipe tre ganger på rad, i 1993, 1995 og 1997. Han har også vunnet fem europamesterskap i halfpipe og det åpne amerikanske mesterskapet i halfpipe tre ganger.

Shaun Roger White – kommer fra San Diego i California og blir ansett som dagens beste konkurransekjører. Han har blant annet vunnet åtte x-games medaljer og gull i halfpipe under OL 2006 i Torino.

Kevin Pearce – ung og lovende kjører fra North Lake Tahoe i California. Vant fjorårets Arctic Challenge.

Nicolas Müller – kommer fra Zürich. Har kjørt profesjonelt siden 2000. Kom på tredje plass i Snowboarder Magazines kåring av de beste kjørerne for sesongen 2006/2007.

Mads Johnson – profesjonell snøbrettkjører fra Oslo. Kjent for sine vågale og rekordhøye hopp.

Programmet er sendt tidligere

Dokumentarserie i 6 deler
Produksjon: Friday Productions (2007)
Med: Terje Håkonsen, Nicolas Müller, Shaun White, Mads Jonsson, Kevin Pearce.
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18 – 91 84 42 39
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900