Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 23. oktober 2005 kl 20.35 Presidenten

Krøll i Gaza og Kongressen

Kommunikasjonsdirektør Toby (Richard Schiff, t.v.) og visestabssjef Josh (Bradley Whitford) i
Kommunikasjonsdirektør Toby (Richard Schiff, t.v.) og visestabssjef Josh (Bradley Whitford) i "Presidenten". (Foto: Warner Bros.)
USAs fredsinstallasjoner sør for Gaza by er under angrep. Og en av demokratenes menn i Kongressen skaper uro omkring et lovforslag om pasientrettigheter.

I angrepet mot USAs fredsbevarende styrker i Kufar Darom er en amerikansk soldat omkommet. President Bartlets nye pressesekretær strever med å få pressen til å spille med dempet pedal. Men alt hun og oppnår, er at faren til den drepte soldaten står fram i media og uttaler seg imot USAs oppdrag.

Pasientrettigheter
Samtidig diskuterer visestabssjef Josh og kommunikasjonsdirektør Toby hva de skal gjøre med den demokratiske kongressmannen Matthew Santos. Han har bearbeidet et lovforslag fra demokratene om pasientrettigheter slik at det også blidgjør republikanerne.

Toby mener Santos ikke bør renomineres, men Josh er ikke enig.

Og den nye stabssjefen C.J. føler seg tråkket på av Toby, noe hun gir uttrykk for på et internt møte.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm - bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av - men til tider også på tross av - det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Serien går i reprise på NRK1 onsdager.

Amerikansk dramaserie (2004)
Originaltittel: The West Wing (Sesong 6)
Kveldens episode: The Dover Test
Produksjon: Warner Bros.
Med bl.a. Martin Sheen, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dule Hill og Bradley Whitford
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • Les mer 
  • Les mer