Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 24. mars 1999 kl 22.00 Økotrim

Økotrim


NRK1 onsdag 24. mars kl 22.00
Økotrim

Trumfkort for nytenkende ledere

Gammeldagse frynsegoder som firmabil, gratis telefon, aviser og PC er på vei ut. Inn kommer myke goder som barnehageplass, bikkjepass, vaskehjelp, forsikring, helse og fritid.
Økotrim fokuserer i kveld på den nye trenden som skal trekke attraktive arbeidstakere til bedriften. Med slagordet \"Et trumfkort for nytenkende arbeidsledere\" kom Næringslivets Renholdspartner freskt inn på markedet ved nyttårstider med en tilbudspakke til bedrifter som ønsker å gi sine ansatte gratis vaskjehjelp som alternativ til høyere lønn. Vi besøker bedriften som tilbyr alt innen renhold.

Staten selger
Eier staten for mye? Økotrim tar utgangspunkt i det faktum at staten selger sine bankaksjer - en praksis som britene startet med for 20 år siden. Vi ser på hva britene fikk ut av å selge sine statsbedrifter og spør dessuten hva norske politikere mener om dette. Er det smart for småaksjonærer å kjøpe aksjer i store statsbedrifter som NSB, Telenor og Statoil, og blir statsbedriftene bedre av å bli privatisert?

Gratis telefon og internett-tilgang
Økotrim ser også på hvordan man kan skaffe seg gratis telefon og internett-tilgang. Redaksjonen følger opp dette på sin internettside: http://www.nrk.no/kroner/

Vant skattesak
Gladmelding til alle som går med planer om å selge boligen sin: Skattebetalerforeningen har fått medhold i saken der en kvinne fikk skattesmell ved salg av bolig. Økotrim fokuserte på denne saken i en tidligere sending. Mediaas mener at skattereglene ved salg av bolig er uklare og at det er vanskelig å vite hvor grensen går for når boligen er solgt. Er det når det foreligger et bud, når kontrakten er skrevet under eller når den er betalt? Økotrim svarer.

Enkemenn diskrimineres
- Menn bør ikke skaffe seg dame som jobber i staten, fraråder Steinar Mediaas. I Statens pensjonskasse blir nemlig enkemenn diskriminert! Der er holdningen at menn er forsørgere og kvinner skal forsørges.
Økotrim ser nærmere på denne merkverdige kjønnsdiskrimineringen i Pensjonskassen i kveld.
NRK1 onsdag kl 22.00

Bilde
Steinar Mediaas skulle gjerne hatt privatsjåfør og hundepass som frynesgode når han skal til legen. (Foto:Scanpix).

Egenproduksjon fra Faktaavdelingen
Redaktør og programleder: Steinar Mediaas, tlf. 23042553
Reportere: Renie Thorleifsson, tlf. 9363 og Sølve Stang, tlf. 23048802
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123