Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 1. januar 1999 kl 19.20 Whoops! Apocalypse

Whoops! Apocalypse (t)


NRK2 nyttårsdag fredag 1. januar kl 19.20
Whoops! Apocalypse

Forviklinger på høyt nivå

En amerikansk president i trøbbel, en krigersk britisk statsminister, en farlig forkledningskunstner og en kidnappet prinsesse er bare noen av rollefigurene i denne britiske komedien.

I \"Whoops! Apocalypse\" beveger vi oss inn i en tenkt framtid. Forholdet mellom Washington og Moskva er spent. Og det blir ikke bedre av at den amerikanske presidenten, Hugo Burlap - en tidligere sirkusklovn - går hen og dør. Den nye amerikanske presidenten, Barbara Adams, blir sjokkert da hun i Burlaps begravelse får vite at en gruppe høyreekstremister, tungt støttet av amerikanske våpen og militært personell, har invadert den britiske kolonien Santa Maya. En symbolsk forsvarsstyrke kan ikke hindre at kolonien faller på fremmede hender.

Mislykket fredsinitiativ
Barbara Adams får i stand fredssamtaler mellom representanter for høyreekstremistene og britene. Men konferansen saboteres av den beryktede leiesoldaten og forkledningskunstneren Lacrobat. Presidenten blir politisk ydmyket da innholdet i en hemmelige FBI-rapport lekker ut og det avsløres at Lacrobat arbeider for en mektig våpenprodusent.

I mellomtiden har den britiske statsministeren, Sir Mortimer Chris, og hans regjering innsett at de ble tatt fullstendig på senga av ekstremistene som invaderte Santa Maya. De sender en spesialstyrke til Santa Maya som gjenerobrer den britiske kolonien.
Høyreekstremistenes mottrekk er å kidnappe Hennes Kongelige Høyhet, prinsesse Wendy. Lacrobat som utfører kidnappingen, gir britene klar beskjed: Kom dere ut av Santa Maya hvis dere vil se prinsesse Wendy i live igjen.
I Det Hvite Hus innser Barbara Adams at den farlige konflikten kan utvikle seg til en atomkrig.
Men hvor kommer russerne inn i bildet? Krigsreporterne som fulgte med den britiske spesialstyrken ble satt i land på en karibisk ferieøy. Men hvorfor er alle russere?

NRK2 fredag kl 19.20

Bilde (elektronisk via NTB, Data- tv/Internett)
Den første kvinnelige amerikanske presidenten, Barbara Adams (Loretta Swift) må prøve å forhindre at en tredje verdenskrig bryter ut.

Film - innkjøpt
Produksjonsland: Storbritannia (1986)
Originaltittel: Whoops! Apocalypse
Regi: Tom Bussman
I rollene: Loretta Swift, Peter Cook, Michael Richards, Rik Mayall, Alexei Sayle og Herbert Lom

Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41