Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 lørdag 26. april 2008 kl 21.40 Film: Guruen

Indisk guru i New York

Den velstående studenten Lexi (Marisa Tomei) har stor sympati for Østens filosofi, her representert ved Ramu (Jimi Mistry) (Foto: Myles Aronowitz, Universal studios)
Den velstående studenten Lexi (Marisa Tomei) har stor sympati for Østens filosofi, her representert ved Ramu (Jimi Mistry) (Foto: Myles Aronowitz, Universal studios)
Den unge indiske danselæreren Ramu Gupta drar til New York City for å søke penger og berømmelse, men starter med å få jobb som kelner på en indisk restaurant. Der møter han den vakre Sharonna som er skuespiller i erotiske filmer. Hun tror at den sjenerte og uerfarne mannen er en åndelig leder – en sexguru.

Ramu blir innkalt til audition av filmregissøren Dwain. Men det viser seg at rollen er i en pornofilm, en rolle Ramu ikke får da han "ikke er på høyde med situasjonen". Men han treffer Sharonna igjen, og blir forelsket i henne.

Gjennom slektninger får Ramu muligheten til å opptre i forskjellige sammenhenger. Bakgrunnen hans som danser i Bollywood-filmer kommer godt med, og han gjør inntrykk på Lexi, en entusiastisk, men litt grunn jente som studerer Østens filosofi. Ramu blir etter hvert det hotteste blant New Yorks elite, og han får en egen agent, Josh.

Men hvor lenge vil det vare før folk oppdager at Ramu ikke er den lysende stjernen de tror han er? Og kan han finne lykken med Sharonna når Lexi fortsatt er i bildet?

Om filmen
Kulturkollisjonen mellom øst og vest er det laget utallige filmer om, men "Guru" har også et annet tema: kjendiser som Madonna og Richard Geres fascinasjon for Østens religion.

Et av filmens høydepunkt er et sang- og dansenummer som er en hyllest både til den tradisjonelle Bollywood-filmen fra Ramus hjemland og til "Grease", den amerikanske filmen som fikk Ramu til å drømme.

Filmen er sendt tidligere

Amerikansk/britisk/fransk komedie (2002)
Originaltittel: "The Guru"
Med Jimi Mistry (Ramu Gupta), Marisa Tomei (Lexi), Heather Graham (Sharonna), Michael McKean (Dwain) og Rob Morrow (Josh)
Regi: Daisy von Scherler Mayer
Pressekontakt:Anna-Marie Normann tlf: 23 04 78 53 / 907 75 758