Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 10. juli 2005 kl 20.00 Cityfolk: Dublin

Det gode liv i Dublin

Eileen Ozdag har funnet seg en ung tyrkisk mann. (Foto: RTE)
Eileen Ozdag har funnet seg en ung tyrkisk mann. (Foto: RTE)
Godt voksne Eileen Ozdag har funnet lykken i en ung tyrkisk mann, Adis Iroh fant alt han lette etter i klangen fra kirkeklokkene, og for Seamus Kelly ble lokalavisen han selv skriver for og gir ut redningen. I andre avsnitt av Cityfolk skal vi til Dublin.

Irske Eileen Ozdag dro på jentetur til Tyrkia og kom tilbake med en mann som var "halvparten så gammel og dobbelt så stor" som henne selv. Kanskje kommer det ikke til å vare evig, men hun skal nyte både livet og forholdet så lenge det varer. Følelsene er ekte nok, men Eileen er realist. Mannen mener at det nok hadde vært enklere dersom de var på samme alder.

Kirkeklokker og kjærlighet
Adis Iroh er både student og artist med afrikansk bakgrunn, og forelsket seg i kirkeklokkene første gang han hørte dem. Deltidsjobben som klokker førte til en ny forelskelse – i en japansk kvinne. Cityfolk blir med når paret feirer bryllup.

Lager lokalavis
Seamus Kelly lager lokalavis helt på egenhånd. Han tar bilder, skriver historier og sørger for finansieringen selv – det er slett ingen liten prestasjon for en mann som ikke kunne forlate leiligheten sin på åtte år. I CItyfolk møter vi ham, og hans historie om et liv som fikk en helt ny start.

Om serien
I sommer tar portrettserien Cityfolk oss med til møter med bybeboere med sterke personligheter i Oslo, Dublin, Haag, Barcelona, München, Helsinki, Lisboa og Stockholm. I hvert program møter vi tre ulike mennesker som alle har én ting til felles: Byen de bor i, og en historie å fortelle.

Europeisk samproduksjon (2005)
Portrettserie i åtte deler
Prosjektleder NRK: Kjetil Saugestad
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252