Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 2. februar 2004 kl 19.35 Michael Moores USA

Michael Moore "hyller" Ronald Reagan

Michael Moore
Michael Moore "hyller" Reagan i kveld.
Moore mener Bill Clinton gjør så mye dumt at det føles som om Reagan-perioden aldri har tatt slutt. Derfor holder han en fest til ære for Reagan-administrasjonens "20-årsjubileum".

Moore er ikke videre imponert over Bill Clinton som han blant annet mener har stukket kjepper i julene for en effektiv våpenkontroll, bruker stadig mer penger på det militæret og ramponerer velferdstilbudene.

Moore setter også fokus på "retten til et liv"-aktivister som han mener er de eneste terroristene som har vunnet fram i USA. For selv om kvinner har rett til abort, har aksjonistene sørget for at de legene som vil utføre aborter, flykter byen, staten og landet.

I kveld får seerne også bli med til Sussex County i Virginia. Det er en av de ti stedene i USA som vokser raskest. Men det er ikke vanlige folk som flytter dit, men fanger. Nesten hele innbyggerveksten skyldes to store nye fengsler som er blitt bygget.

Om Michael Moore
Michael Moore omtales som et helrødt fyrverkeri av en satiriker, aktivist og patriot. Han forarger og morer seere og lesere verden over med sin humoristiske, men flengende kritikk av maktmennesker, korrupsjon og dobbeltmoral i USA. Både i filmene, bøkene og tv-serien bruker han humor som våpen.

Moore slo gjennom med dokumentaren "Roger and Me" i 1989, og vant i 2003 Oscar for filmen "Bowling for Columbine" . I høst kom boka "Dude, Where’s My Country?" som suste rett til topps på New York Times’ bestselgerliste. Hans forrige bok, "Stupid White Men", var USAs mest solgte faktabok i 2002 og solgte mer enn fire millioner eksemplarer verden over.

TV-serien "The Awful Truth", som på norsk har fått tittelen "Michael Moores USA", er tatt opp i 2000. Likevel er den fortsatt skremmende aktuell.

Reprise på NRK2
Er du ute på byen fredag kveld, eller har lagt deg, kan du se "Michael Moores USA" i reprise på NRK2 mandager i prime time.

Innkjøpt amerikansk satiredokumentar
Originaltittel: The Awful Truth
Regissør: Michael Moore
Prosjektleder: Niels Bierge
Pressekontakt: Frøydis Haug, 23 04 99 18/ 98 48 02 78