Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 16. april 2009 kl 21.35 Menneskejegeren

Når jegeren blir den jagede

Hinrik og Gunnar (t.v) er etterforskere ved drapsavsnittet i Reykjavik. Sammen kjemper de mot tiden for å ta morderen før han dreper igjen. (Foto: Reykjavík Films)
Hinrik og Gunnar (t.v) er etterforskere ved drapsavsnittet i Reykjavik. Sammen kjemper de mot tiden for å ta morderen før han dreper igjen. (Foto: Reykjavík Films)
Et skudd høres over de nakne markene på Island, men denne gangen er det jegeren som er det jagede byttet. En gal menneskejeger er løs, og politiet i Reykjavik står uten spor.

En massemorder som driver snikjakt på jegere ryster hele Island, og etterforskerne ved drapsavsnittet i Reykjavik er rådløse. For hvert drap får politiet en gåte de må løse – ellers så slår morderen til igjen.

Tar et souvenir
Hinrik og Gunnar er etterforskere ved drapsavsnittet i politiet i Reykjavik. Den ene jobber strengt etter boka, mens den andre er villig til å bryte enhver regel som hindrer han i etterforskningen. Sammen kjemper de mot tiden for å ta morderen før han dreper igjen.

Duoen blir sendt ut til en avsidesliggende gård, hvor det første drapet skjedde. Offeret viser seg å være administrerende direktør i en av de største bankene på Island. Han er blitt drept med hagle, og det mangler en bit fra jakken hans. Samler morderen på souvenirer?

En massemorder?
Videre i etterforskningen viser det seg at den drepte direktøren kjøpte gården av en gammel bonde som hadde økonomiske problemer. Bondens datter, Kolbrun, bærer hat til bankdirektøren fordi han tok gården fra faren. Men hun har ingen informasjon å gi. Det har ei heller enken eller arbeidskollegaen Thomas, som nå har tatt over jobben til bankdirektøren.

Senere på kvelden blir Hinrik og Gunnar kalt ut igjen da en annen jeger blir funnet drept, skutt med hagle. Og jakken hans mangler en bit. Har politiet med en massemorder å gjøre?

Menneskejegeren var den mest populære krimmen på islandsk tv i 2008. Serien er basert på en novelle av den internasjonale krimforfatteren Viktor Arnar Ingolfsson.

Islandsk krim i fire deler (2008)
Originaltittel: I hunt men
Produsert av: Reykjavík Films
Regissør: Björn B. Björnsson
I rollene: Gísli Örn Garðarsson (Hinrik), Ólafur Darri Ólafsson (Gunnar) m.fl.
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf 23 04 41 01/975 252 87
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900